23.5.24

«Θα είμαι ικανοποιημένος με ποσοστό πάνω από 20%...»



Στην τελική ευθεία για τις κάλπες των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, έθεσε τον πήχη όσον αφορά ποσοστό που επιθυμεί να συγκεντρώσει το κόμμα του...

Σε συνέντευξή του στο Action24 το βράδυ της Τετάρτης, ο Στ. Κασσελάκης, αρχικά δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωκλογών... πολύς κόσμος κινητοποιείται... είμαι πολύ αισιόδοξος». Στη συνέχεια, προσδιόρισε ποσοτικά το πού εκτιμά πως θα φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «εάν δούμε ποσοστό πάνω από το 20%, θα είμαι ικανοποιημένος». Έσπευσε να προσθέσει με αισιοδοξία πως «είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το αποτέλεσμα». 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης, σε προηγούμενες δηλώσεις του, έχει μιλήσει ακόμα και για ανατροπή και για κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές (Ιούνιος του 2023) ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 17,83%, ενώ στις προηγούμενες ευρωεκλογές (Μάιος του 2019) είχε συγκεντρώσει ποσοστό 23,75%.

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε συνεχή πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η παράταξη που κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα αποδεικνύεται τελικά ότι η ίδια είναι που εργαλειοποιείται την τοξικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. για νεοφιλελεύθερη πολιτική που χρεοκοπεί τόσες οικογένειες, έκανε αναφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών, μίλησε για κυβερνητικά ψεύδη για το έγκλημα στα Τέμπη και τη «μονταζιέρα», ενώ διατύπωσε το ερώτημα πώς η υπερχρεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να πληρώνει τους πολύ ακριβούς συμβούλους που έχει.

Όσο για το «πόθεν έσχες» του, επανέλαβε ότι θα το παρουσιάσει πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης και ανασυγκρότησης» και τόνισε πως «εμείς θα είμαστε καθαροί και δραστήριοι μέσα στην κοινωνία», κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: