21.5.24

Μπαράζ απευθείας αναθέσεων από τη ΔΥΠΑ στην εταιρεία - φάντασμα...



Άλλες πέντε συμβάσεις με τη Syn International, δια της γνωστής μεθόδου και με συνολικό κέρδος για την εταιρεία - φάντασμα σχεδόν 133.000 ευρώ αποκαλύπτουν δύο Ομοσπονδίες και ο Σύλλογος ΠΑΝΣΥΠΟ των εργαζομένων...
Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την εταιρεία φάντασμα και τη «συνεργασία» της με τη ΔΥΠΑ προχώρησαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ο ΠΑΝΣΥΠΟ, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και της Χριστίνας Κοψίνη για την επιλογή της Syn International, στην οποία διοχετεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για την παραγωγή διαφημίσεων.

Όπως έχει διαπιστωθεί, η χωρίς υπόσταση εταιρεία, που συστάθηκε ως ΙΚΕ τον Φεβρουάριο του 2023 και στον ένα χρόνο ζωής δε φαίνεται να έχει κάνει έργο... επελέγη με τον γνωστό (πλέον) τρόπο της απευθείας ανάθεσης από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για να διαφημίσει τα προγράμματα κατάρτισής του στα περιφερειακά τηλεοπτικά ΜΜΕ.


Η απευθείας ανάθεση οριστικοποιήθηκε με την απόφαση 504001/23-04-2024 της Διεύθυνσης

Γραμματείας Διοίκησης της ΔΥΠΑ για την «καμπάνια ενημέρωσης κοινού σε περιφερειακά τηλεοπτικά μέσα για ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» με πιθανή συνολική δαπάνη ύψους 27.250,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 33.790,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (24%), ανέφερε το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», ωστόσο οι δύο Ομοσπονδίες και ο Σύλλογος ΠΑΝΣΥΠΟ εντόπισαν τουλάχιστον άλλες πέντε τέτοιες απευθείας αναθέσεις με την εν λόγω εταιρεία, από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα, με σαφή προτίμηση στις «Μέρες Καριέρας» και συνολικό κέρδος για τη Syn International σχεδόν 133.000 ευρώ.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν «τη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δώσουν άμεσα μία απάντηση για όσα έχουν δημοσιευτεί και καταγγελθεί», σε διαφορετική περίπτωση ζητούν παραιτήσει, καθώς «είναι αδιανόητα προκλητική η σιωπή τους και ουσιαστικά η άρνησή τους να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για το πού καταλήγουν τα χρήματα των εργαζομένων για την ανεργία». 



 

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ)
Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τους εργαζόμενους και τους ανέργους Στο ύψος των 132.990€ οι έξι απευθείας αναθέσεις της Δ.ΥΠ.Α. σε εταιρεία-φάντασμα
Στις 14 Μαΐου 2024 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δημοσιοποίησε την απευθείας ανάθεση από τη Δ.ΥΠ.Α. σε ιδιωτική εταιρεία, ύψους 33.790,00€ (πατήστε εδώ ΑΔΑ ΨΨ274691Ω2-9Μ3), προκειμένου να διαφημίσει τις δράσεις κατάρτισης ανέργων. Η εν λόγω εταιρεία, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από εκτενή σχετική έρευνα του Συλλόγου, δε διέθετε ηλεκτρονικό σάιτ, λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο, παρότι ως δραστηριότητα δηλώνεται ότι εξειδικεύεται (ΚΑΔ 62.01.11) στις υπηρεσίες Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τεχνολογιών της Πληροφορίας για Εφαρμογές. Επιπροσθέτως, δε βρέθηκαν δημοσιοποιημένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ανάλογη δραστηριότητα, δηλαδή ανάληψη έργων στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Εν συνεχεία, εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «ΔΥΠΑ: απευθείας ανάθεση σε εταιρεία-φάντασμα», όπου χαρακτηριστικά αναφερόταν ότι στον αριθμό κινητής τηλεφωνίας που είχε δηλωθεί από την εν λόγω εταιρεία για επικοινωνία δεν ανταποκρίνεται κανείς παρά μόνο ο αυτόματος τηλεφωνητής του παρόχου. Πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η δημοσιογράφος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α., χωρίς ωστόσο ανταπόκριση του δεύτερου, ενώ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι «θα ενημερωθεί και θα απαντήσει σχετικά».

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ωστόσο ουδεμία απάντηση δόθηκε μέχρι σήμερα από κανέναν αρμόδιο. Από τότε έχουν περάσει έξι ημέρες και επικρατεί «σιγή ασυρμάτου».

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η ΠΟΠΟΚΠ και ο ΠΑΝΣΥΠΟ πραγματοποίησαν περαιτέρω έρευνα για τη συγκεκριμένη εταιρεία, από όπου διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω απευθείας ανάθεση σε αυτήν από τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ δεν είναι η μοναδική… Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε επιπλέον απευθείας αναθέσεις, όλες με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την επικοινωνιακή προβολή της Δ.ΥΠ.Α. Συγκεκριμένα:

ΑΔΑ: ΩΖ6Ρ4691Ω2-ΨΦ5 - ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 15 & 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – Για την ανάδειξη ως οριστικού αναδόχου που θα αναλάβει την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2023, συνολικής δαπάνης 29.000,00 € πλέον ΦΠΑ, ήτοι 35.960,00€. 
ΑΔΑ: 9ΡΛΥ4691Ω2-ΕΧ5 – ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ - Προμήθεια / υπηρεσία «Διοργάνωση της Ημέρας Καριέρας Δ.ΥΠ.Α. στην Πάτρα στις 21/10/2023» για την κάλυψη των αναγκών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, συνολικής δαπάνης ποσού 9.000,00€ πλέον ΦΠΑ (24%), ήτοι ποσού 11.160,00€.
ΑΔΑ: ΨΠΧΨ4691Ω2-37Θ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΜΜΕ" - Υλοποίηση της προμήθειας - υπηρεσίας «Ενημέρωση κοινού σε ψηφιακά  μέσα για τις δράσεις της ΜΕΜΜΕ», σύμφωνα με το Υ.Σ. 836/24-11-2023 της Διεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης της Δ.ΥΠ.Α, αντί της συνολικής δαπάνης των 20.000,00€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 24.800,00€.
ΑΔΑ: ΨΝΛ24691Ω2-ΝΩ2 - ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ OUTDOOR ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – Για την ανάδειξη ως οριστικού αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια για την outdoor επικοινωνιακή προβολή του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και Δράσεων της ΔΥΠΑ για την ΠΔ Θεσσαλίας, συνολικής δαπάνης 19.700,00€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 24.428,00€.
ΑΔΑ: ΡΤΕ14691Ω2-ΣΚΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΔ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2024 ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΠΔ ΚΡΗΤΗΣ – Για την ανάδειξη ως οριστικού αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια υπηρεσιών της «Διαφημιστικής Καμπάνιας για την ημέρα καριέρας που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 09/3/2024», 14.012,00€ προϋπολογισμένου ποσού συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, συνολικής δαπάνης 11.300,00€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 14.012,00€.
Συνολικό ποσό απευθείας αναθέσεων από τη Δ.ΥΠ.Α. στην εταιρεία-φάντασμα: 132.990€!

Να δώσουν απαντήσεις τώρα!

Τα χρήματα αυτά είναι των εργαζομένων για την ανεργία και όχι το τσιφλίκι του καθενός

Καλούμε τη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δώσουν άμεσα μία απάντηση για όσα έχουν δημοσιευτεί και καταγγελθεί, δεδομένου ότι οι απευθείας αναθέσεις στην εν λόγω εταιρεία άρχισαν τον 9ο/2023, κατά συνέπεια μεγάλο τμήμα των ποσών που προαναφέρουμε έχει ήδη καταβληθεί στην εταιρεία.

Είναι αδιανόητα προκλητική η σιωπή τους και ουσιαστικά η άρνησή τους να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για το πού καταλήγουν τα χρήματα των εργαζομένων για την ανεργία.

Καλούμε τον Διοικητή και τους τρεις υποδιοικητές της Δ.ΥΠ.Α. σε άμεση παραίτηση εάν δεν προβούν σε εξηγήσεις εντός των επόμενων ημερών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: