22.5.24

Κανονικός Τσάρος...



Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά την επιχειρηματολογία με την οποία ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε την πρόταση των βιομηχανιών τροφίμων για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, θα διαπιστώσει ότι ο ίδιος δεν μίλησε απλώς για το ισοζύγιο που πρέπει να διατηρηθεί...

αλλά έκανε και μία αμιγώς ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, λέγοντας ότι δεν θέλει να μειωθεί ο ΦΠΑ για να μη δοθεί έμφαση στην κατανάλωση και να μην αλλάξει το ισοζύγιο.

Με άλλα λόγια, με την συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απλώς επιβεβαίωσε την αίσθηση που έχουν πολλοί ότι απολαμβάνει μία ιδιαίτερη ανεξαρτησία σε σχέση με τους προκατόχους του. 

Αυτό φαίνεται ότι είναι ειδική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, – εξ ού και αναβαθμίστηκε και το ίδιο το υπουργείο του και έγινε Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και όχι ... σκέτο Οικονομικών όπως ήταν πριν. 

Με άλλα λόγια, έχοντας πάρει και το κομμάτι των επενδύσεων, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περισσότερο θυμίζει την παλιά θέση του υπουργού Συντονισμού, παρά το κλασικό υπουργείο οικονομικών. Τσάρος της οικονομίας και με τη βούλα, δηλαδή, ο υπουργός…

Matrix 24

Δεν υπάρχουν σχόλια: