22.5.24

Xωρίς Εφημερίδα...

Ποτέ δεν είναι αργά...

* Μετά από δεκαετίες δουλειάς σε περιοδικά και εφημερίδες αποφασίσαμε να κάνουμε ένα νέο πείραμα στον χώρο του διαδικτύου. Ένα νέο site ανοιχτό και προσβάσιμο και φιλικό σε όλους εκείνους που θέλουν να διαβάσουν τη δική μας ματιά και τις δικές μας αποκαλύψεις για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

* Ο ιστότοπος αυτός δεν φιλοδοξεί φυσικά να καλύψει τη ροή των καθημερινών ειδήσεων. Θα έχει στόχο να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση όσων συμβαίνουν σήμερα, με εργαλείο τις παλιές και συγχρόνως τόσο συχνά επίκαιρες έρευνες, αναλύσεις και σχόλια που είτε κάναμε σαν ομάδα του «Ιού» είτε ατομικά ο καθένας σε εφημερίδες και περιοδικά.

* Το site αυτό δεν θα είναι «αντικειμενικό», με τον τρόπο που οι παλιές γενιές των δημοσιογράφων πίστευαν ή προσποιούνταν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Θα είναι, αντίθετα, εξαιρετικά «υποκειμενικό», μόνο που θα στηρίζει αυτή την «υποκειμενικότητά» του σε τεκμηριωμένες αναλύσεις. Δεν θα είναι «υπερκομματικό». Θα είναι αντίθετα κριτικό προς την κυρίαρχη πολιτική της Δεξιάς που στις μέρες μας σαγηνεύει πολύ ευρύτερους κομματικούς χώρους.  

* Το «Χωρίς Εφημερίδα» θα είναι φιλόξενο σε εκείνους που θα θελήσουν να εισφέρουν επώνυμα τις απόψεις τους σε θέματα που αποτελούν τον βασικό ιστό των προβληματισμών μας. Θα αναδεικνύει κείμενα άλλων σε άλλα μέσα που άξιζε και αξίζει να διαβαστούν.

* Το site αυτό δεν έχει διαφημίσεις και δεν θα φιλοξενεί σχόλια ούτε θα διαθέτει Facebook, TikTok, Instagram, X κ.λπ. Αυτά τα μέσα δεν έχουν παρά μόνο έμμεση σχέση με τη δημοσιογραφία. Θα έχει απλά ένα mail ως μέσο επικοινωνίας και διαλόγου με τους επισκέπτες του. Η αναδημοσίευση δικών μας κειμένων, ερευνών και video θα είναι ασφαλώς απολύτως ελεύθερη, με μοναδικό όρο την αναφορά στην πηγή.

* Όπως κάθε αρχή, το ξεκίνημα του «Χωρίς Εφημερίδα» θα έχει δυσκολίες, αλλά ελπίζουμε ότι γρήγορα θα βρούμε τον ρυθμό εκείνο που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας...

Άντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: