21.5.24

Μέχρι και κάμπιες και φτερά κότας είχαν σερβίρει στους μαθητές...



Τρομερές καταγγελίες για την ποιότητα του φαγητού που προετοίμαζαν στην εταιρεία «Γιαννίτση» για μαθητές στη Λαμία είδαν το φως της δημοσιότητας, λίγες ημέρες μετά τις μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις.

To...MEGA δημοσίευσε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί πριν από μερικούς μήνες και δείχνουν ακατάλληλα τρόφιμα. Μεταξύ άλλων φαίνεται κάμπια σε γεύμα με μπρόκολο, άψητο μπιφτέκι με κομμάτι πάγο, ένα σάπιο μήλο αλλά και ένα κομμάτι από φτερό κότας σε μερίδα κοτόπουλο.

 

Σημειώνεται ότι στα δείγματα των γευμάτων που ελέγχθηκαν μετά την τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών την περασμένη εβδομάδα έχει εντοπιστεί σταφυλόκοκκος, ο οποίος παράγει τοξίνη, και πλέον ερευνάται πώς βρέθηκε στα γεύματα, αν προερχόταν από τα μηχανήματα ή τα φορτηγά ή αν οφείλεται σε μη τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. 


Δύο 24ωρα μετά τις μηνύσεις γονέων, ξέσπασε καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Άρειος Πάγος παρενέβη ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.



Χθες ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δήλωσε πως δεν έχει πόρισμα, καθώς κλιμάκιο θα πήγαινε εκ νέου χθες στο εργοστάσιο αλλά τους πρόλαβε η φωτιά. Ωστόσο, ο οργανισμός ανέφερε σήμερα ότι δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα και ότι θα επισκεφθεί ξανά το καμένο εργοστάσιο, καθώς δεν έχει καταστραφεί η μονάδα παραγωγής.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Γιαννίτσης, μέσω διαρροών σε τοπικά ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι «τόσο η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Στερεάς, όσο και ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησαν και ολοκλήρωσαν τους ελέγχους τους την Παρασκευή και το Σάββατο και πλέον βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», πληροφορία που έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που λέει ο ΕΦΕΤ.

Τουλάχιστον 63 μαθητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, ενώ δεν αποκλείεται να υπέφεραν κι άλλα άτομα, καθώς αρκετά παιδιά πολλές φορές παίρνουν το σχολικό γεύμα για κατανάλωση στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: