21.5.24

Όταν σε κατακρίνουν ακόμα και οι «Γαλάζιοι...»



Μάλλον δεν τα πήγε και …πολύ καλά το νομοσχέδιο του Κώστα Σκρέκα το οποίο τιτλοδότηση «για τη προστασία του καταναλωτή» στην Βουλή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που συζητήθηκε.

Βέβαια το ψήφισαν οι γαλάζιοι βουλευτές αλλά άκουσε τα «εξ αμάξης» από τους περισσότερους αρμόδιους φορείς...

Σκληρή κριτική για νομοσχέδιο που δεν βελτιώνει τίποτε στην αγορά και την ακρίβεια  έκανε το Ινστιτούτο Καταναλωτή, ο Σύνδεσμος Λιανικών Πωλήσεων, οι εκπρόσωποι των εμπόρων ακόμη και οι …υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου!

Με λίγα λόγια όλοι όσοι ξέρουν την κατάσταση. Αυτοί βλέπετε είναι λίγο δύσκολο να πειστούν από το κυβερνητικό αφήγημα που λέει πως οι μισθοί αυξάνονται και οι τιμές σταδιακά αποκλιμακώνονται. Θέμα εμπειρίας…

Η ξεχασμένη οδηγία

Την μία ευρωπαϊκή οδηγία μετά την άλλη φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή για ψήφιση. Ομολογουμένως στο ζήτημα αυτό έχει αποδειχθεί …κοινοβουλευτικό πολυβόλο. Μόνον μία παραμένει μονίμως ξεχασμένη. Αυτή που προβλέπει ότι το 80% των μισθωτών πρέπει να καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Για το αν και πότε θα ψηφιστεί η οδηγία ο υφυπουργός Εργασίας, Πέτρος Σπανάκης δεν απάντησε τίποτε χθες όταν ρωτήθηκε από την Θεανώ Φωτίου της Νέας Αριστεράς. Καθιστώντας σαφές ότι η οδηγία αυτή θα μείνει «ξεχασμένη». Παρότι «ευρωπαϊκή» και παρότι «υποχρεωτική» για τα κράτη – μέλη.

Αυτά ενώ τα υπουργείο Εργασίας από τις 40 Συλλογικές Συμβάσεις που έχουν υπογραφθεί έχει κηρύξει υποχρεωτικές μόλις τις έξι! Ενώ με αρκετά «κολπάκια» που έχουν προβλεφθεί στην νομοθεσία του Κωστή Χατζηδάκη όταν ήταν υπουργός Εργασίας, οι εργοδότες έχουν τρόπους να αποφεύγουν την υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων.

Επισυνδέσεις - NEWS 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: