22.5.24

Άνοιγμα Κασσελάκη προς ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ...



«Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο σπίτι» τόνισε σε συνέντευξή του στο Attica ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ενόψει των Ευρωεκλογών σημείωσε πως «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας»...
Είπε ακόμα ότι οι Ευρωεκλογές είναι «μεγάλη ευκαιρία» για τον λαό προκειμένου να δείξει τη δυσαρέσκειά του» και «να χτίσουν ένα πραγματικό μήνυμα ότι υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση. Ένα μήνυμα, ότι το 41%, αυτό το άλλοθι, τελειώνει. Κι ένα μήνυμα ότι οι προτάσεις που παρουσιάζουμε για την ακρίβεια, για τη φορολογία, για την προοδευτική αστυνόμευση που χρειαζόμαστε κτλ., είναι προτάσεις που έχουν ένα αντίκρισμα στον κόσμο. Άρα λοιπόν, μπορούν μέσω  αυτών των ευρωεκλογών, να επηρεάσουν την εγχώρια πολιτική στέλνοντας ένα τέτοιο μήνυμα». 

Ο Στ. Κασσελάκης ανέφερε ακόμα πως «ο κόσμος έχει την ευκαιρία στα χέρια του να φτιάξει μια ισχυρή αντιπολίτευση η οποία θα έχει τον αδύναμο συμπολίτη μας, το περιβάλλον, τη φιλοζωία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Παιδεία ως προμετωπίδα της πολιτικής του, αντί να γίνονται όλα ιδιωτικοποιήσεις και κερδοσκοπία».

Έκανε άνοιγμα σε απογοητευμένα στελέχη λέγοντας: «Ας μας δώσει ο κόσμος τη δύναμη και θα δει την επόμενη μέρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τις πόρτες του, μια μεγάλη αγκαλιά σε όλο τον προοδευτικό κόσμο και ναι, και σε πρώην συντρόφους οι οποίοι μπορεί να έχουν απογοητευθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αναφέρομαι στα στελέχη στη Βουλή, αναφέρομαι σε ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν, στενοχωρήθηκαν γι' αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας. Κι εγώ είμαι στενοχωρημένος, γι' αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας, αλλά πλέον είμαστε σχεδόν, στις 9 Ιουνίου. Είναι μια ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τις ζωές μας. ας επικεντρωθούμε εκεί. Αυτό μετράει, το μέλλον μας μετράει». 

«Φλερτ» με στελέχη ΠΑΣΟΚ αλλά και προς Πλεύση Ελευθερίας

Αναφορικά δε με την επόμενη ημέρα για το χώρο της Κεντροαριστεράς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πάρει τηλέφωνο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας δηκτικά την στάση του. Έκανε πάντως άνοιγμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συγκροτηθεί η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη, πρώην Υπουργούς αυτού του χώρου, του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ' αρχάς η οικογένειά μου ανήκε σ' αυτό το χώρο, ο πατέρας μου, οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, μεγαλώνοντας. Απ' τη μεριά της μητέρας μου, ο παππούς μου ήταν ΚΚΕ, είχε δουλέψει όλη του τη ζωή στη ΔΕΗ, είχε βάλει πυλώνες σε όλη τη χώρα, άρα είχαμε και αυτό το αριστερό έναυσμα στην οικογένεια, αλλά πρακτικά μεγαλώνοντας, ήμασταν με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Φτωχή οικογένεια στα Χανιά, που βασιζόταν εκεί. Μέχρις όσου μπόρεσε η καριέρα των γονιών μου μαζί ως ζευγάρι, να αρχίσει. Άρα λοιπόν, το ζήτημα εδώ πέρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, το ένα κόμματα, το άλλο κόμμα, είναι οι ζωές των Ελλήνων, των Ελληνίδων και όλων μας να είναι καλύτερες», είπε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κομμάτι που είναι προοδευτικό. Και υπάρχει ένα άλλο κομμάτι το οποίο είναι πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα κομμάτι το οποίο απέχει από την ισότητα στον γάμο, ένα κομμάτι το οποίο έχει διαφορετική άποψη για το κέρδος στα Πανεπιστήμια απ' ό,τι έχουμε εμείς».

«Δεν πρόκειται να θυσιάζω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκλιση. Δε θ' αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη αλληλοεπικάλυψη σε ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σέβομαι πάρα πολύ, τα χνώτα μας ταιριάζουν και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ ως  τη νέα Δημοκρατική Παράταξης της χώρας», είπε.

Αντίστοιχα, επανέλαβε πως σέβεται την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Όντως επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται από τον ελληνικό λαό», σχολίασε. Σημείωσε μεν τη διαφωνία του μαζί τους για τις Πρέσπες, αλλά «γενικά, φιλοσοφικά, πολιτισμικά, θεωρώ ότι είναι μια ομάδα πολύ καλή. Μακάρι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας».

Ανάμεσα σε άλλα επανέλαβε πως όταν θα γίνει το καταστατικό συνέδριο του κόμματος θα αλλάξουν οι δομές του κόμματος και ότι θα υπάρχει πιο άμεση συμμετοχή των μελών. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει το όνομα ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: