22.5.24

Το ποντάρισμα του Μητσοτάκη και το απάνθισμα του Μπέου...

Ποντάρει πολύ, όπως διαπιστώνουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας...

Όπως δήλωσε στην χθεσινή ομιλία του στην Καστοριά «την Παρασκευή, θα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Βουλή. Είναι η τελευταία συζήτηση που θα γίνει ουσιαστικά πριν από τις ευρωεκλογές. Θα είναι ένα άτυπο εφ΄ όλης της ύλης debate για τα ζητήματα πρωτίστως της οικονομίας».

Εμείς πάντως να θυμίσουμε ότι η κοινοβουλευτική συζήτηση ΔΕΝ είναι για την οικονομία γενικώς και αορίστως. Αφορά μια πολύ συγκεκριμένη πλευρά της που απασχολεί ένα επίσης πολύ συγκεκριμένο (αν και πλειοψηφικό) τμήμα της κοινωνίας: Την ακρίβεια.

Να υποθέσουμε ότι άθελά του ο πρωθυπουργός αποκάλυψε και την τακτική που θα ακολουθήσει;
Επιθετικός

Ιδιαίτερα επιθετικός προς το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, λέγοντας πως ένα τμήμα του ρέπει προς την Νέα Δημοκρατία. Όπως είπε «στο ΠΑΣΟΚ, όντως υπάρχει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι προοδευτικό. Και υπάρχει ένα άλλο κομμάτι το οποίο είναι πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μια κριτική πάντως που δεν φαίνεται να έρχεται και στο …καλύτερο timing. Ιδίως όταν τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται μεταγραφές από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας όπως π.χ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ενώ «ακούγονται» πολλά και για άλλα πρόσωπα του χώρου.

Απάνθισμα Μπέου

Αν μην τι άλλο εντυπωσιακή η …συλλογή βίντεο από τις τοποθετήσεις του Αχιλλέα Μπέου στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Βόλου που συνέλλεξαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η Γιώτα Πούλου. Εξίσου εντυπωσιακό το ότι τα κατέθεσαν και με την μορφή ερώτησης στην Βουλή.

Έτσι για την ιστορία να πούμε ότι στα βίντεο αυτά ο δήμαρχος Βόλου χρησιμοποιεί σχεδόν όλες τις ..γνωστές βρισιές του ελληνικού λεξιλογίου και ορισμένες «ατάκες» αναλόγου περιεχόμενου κι επιπέδου αλλά μάλλον άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Η ερώτηση απευθύνεται προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και τι ζητά – με απλά λόγια- να δει τι μπορεί να γίνει με την γλώσσα και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Αχιλλέας Μπέος στις συνεδριάσεις. Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για «θεσμική εκτροπή» όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος Βόλου.

Είναι πολύ πιθανόν η υπουργός – αν τελικά απαντήσει- να τηρήσει τις αποστάσεις της. Δύσκολα όμως θα κάνει οτιδήποτε στην πράξη. Επικαλούμενη πιθανότατα το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών. Άλλωστε δεν φάνηκε το αποτέλεσμα αυτό να στεναχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου...

Επισυνδέσεις/News 24-7

Δεν υπάρχουν σχόλια: