1.1.24

Ποδαρικό με ρατσιστικό οχετό και fake news κατά Δούκα...



...για τη γιορτή στο Σύνταγμα...
Δεν μπόρεσαν με τίποτα να χωνέψουν τα ακροδεξιά τρολς τις πολλές παλαιστινιακές σημαίες που κυμάτιζαν στην πλατεία κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης γιορτής. Εμετικά σχόλια στα social media και επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων με ψέματα για το μικρό κοριτσάκι που εμφανίστηκε μαζί του...
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες στην πλατεία Συντάγματος για να γιορτάσει τον ερχομό του 2024, στη γιορτή που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων με πολλή μουσική και τη συμμετοχή των Νίκου Πορτοκάλογλου και Μαρίνας Σάττι.

Εκείνο που ήταν εμφανές από πολύ νωρίς ήταν οι πολλές σημαίες της Παλαιστίνης που κυμάτιζαν στο Σύνταγμα σε ένα σαφές μήνυμα στήριξης προς τον λαό της Γάζας που ζει εφιαλτικές στιγμές.


Ο Χάρης Δούκας έστειλε το δικό του μήνυμα για την επόμενη ημέρα στον δήμο Αθηναίων, αλλά και για αλληλεγγύη, ενώ εμφανίστηκε παρέα με ένα μικρό κοριτσάκι για να κάνει την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση.




Αυτό ήταν το… τελειωτικό χτύπημα για τον ακροδεξιό εσμό των social media και ακολούθησε ένα ρεσιτάλ βλακείας και ρατσιστικών αναρτήσεων με το #Σύνταγμα να τρεντάρει στο Twiiter.


Πέρα από το παραλήρημα για «λαθρομετανάστες», «ισλαμοφασίστες» και «αριστερούς φασίστες» στο στόχαστρο μπήκε και το μικρό κορίτσι που ήταν μαζί με τον Χάρη Δούκα, καθώς εξαιτίας της εμφάνισής του οι ακροδεξιοί επέλεξαν να την χαρακτηρίσουν ως Παλαιστίνια και να βγάλουν στη φόρα το πρωτοχρονιάτικο μίσος τους.

Για την ιστορία το νεαρό κορίτσι είναι η κόρης της Νάνσυς Ζαμπέτογλου (παρουσιάστρια της βραδιάς) και του Νάσου Γαλακτερού.

Ανάμεσα σε άλλα ο Χάρης Δούκας δήλωσε: Σας καλωσορίσω λοιπόν για να αποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024 με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ακόμα και το ακατόρθωτο. Είναι μοναδική αλήθεια και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να υποδεχτώ τη νέα χρονιά, εδώ ανάμεσά σας, αυτή την ώρα λίγο πριν από το νέο ξεκίνημα. Σας καλώ να ξαναθυμηθούμε όλοι την αξία της κοινότητας της αλληλεγγύης. Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που μπορούν να γίνουν αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για να κάνουμε μία Αθήνα πιο πράσινη, πιο δημιουργική για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Εδώ απόψε στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά να μας κάνει όλους πιο δίκαιους και αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: