30.1.24

Πρωτοφανές: Παρομοίασε τους φοιτητές με ληστές...


Σε μια πρωτοφανή δήλωση σε βάρος των φοιτητών της χώρας που μέσα από τις συνελεύσεις τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των ...πανεπιστημιακών σχολών για να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση των δημόσιων Πανεπιστημίων εν όψει της ίδρυσης ιδιωτικών με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προχώρησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι προσωπική του προτεραιότητα η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου και υποστήριξε ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια αναφερόμενος αποκλειστικά «στα περιστατικά βίας».

«Η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη» είπε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε:

«Γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο», παρομοιάζοντας τους φοιτητές με ληστές, με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη - Το σχετικό απόσπασμα για τους φοιτητές από το λεπτό 47:16 και μετά...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: