29.1.24

Πιάστηκε αδιάβαστος...


Σε πανωλεθρία εξελίχθηκε για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση, η αντιπαράθεσή του σε ζωντανή σύνδεση με ...εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καθώς η παραγωγή τους, το εισόδημά τους και οι εγκαταστάσεις τους έχουν καταστραφεί από τις κακοκαιρίες ενώ η νέα ΚΑΠ δημιουργεί επιπρόσθετα και πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ο Σταύρος Κελέτσης εμφανίστηκε στο Open με έτοιμο λογίδριο περί της κυβέρνησης που έχει δώσει προκαταβολή αποζημίωσης και όλα βαίνουν καλά με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα όταν οι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων του έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις καθώς από τις απαντήσεις του κατέδειξε ότι αγνοεί βασικά πράγματα για τον ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο εκπρόσωπος αγροτών Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας ρώτησε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τι ποσά θα αποζημιωθούν τον Ιούνιο οι καλλιεργητές του βαμβακιού καθώς πήραν προκαταβολή 140 ευρώ το στρέμμα ενώ το κόστος ανά στρέμμα είναι 300 ευρώ, ο Σταύρος Κελέτσης αποκάλυψε με την απάντησή του ότι δεν ξέρει βασικά πράγματα για τις αποζημιώσεις.

«Να μου πείτε ποια θα είναι η τιμή του βαμβακιού δεν έχουμε οριστική τιμή για να σας πούμε πόση αποζημίωση θα σας δώσουμε», απάντησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης» στον εκπρόσωπο των αγροτών Καρδίτσας. 

«Δεν είστε ενημερωμένος υπουργέ», του απάντησε ο Κώστας Τζέλης και συνέχισε « Ξέρετε πώς βγαίνει η αποζημίωση στο βαμβάκι; Βάσει εκτιμώμενης παραγωγής και βάσει τιμή τριετίας στο βαμβάκι, βγάζει τις αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ και όχι με ποια τιμή έχει σήμερα το βαμβάκι», απάντησε ο εκπρόσωπος των αγροτών Καρδίτσας καταδεικνύοντας ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε αδιάβαστος.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών Καρδίτσας επέμεινε ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές Σεπτεμβρίου θα δοθούν τέλος Ιουνίου «χωρίς να λένε το ύψος της αποζημίωσης ενώ τα χρέη τρέχουν και μας χρωστάνε και από πέρσι. Πρέπει να αναπληρωθεί το εισόδημά μας  γιατί από την καταστροφή δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας για ένα με δύο χρόνια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Μόσχος κτηνοτρόφος αντιπρόεδρος ΣΕΚ, επεσήμανε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι έχει χαθεί το εισόδημα και το ζωικό κεφάλαιο και μέχρι στιγμής έχουν πάρει 140 ευρώ αποζημίωση ενώ απαιτούνται 300 ευρώ ανά ζώο και δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το τελικά πόσα χρήματα θα τους δοθούν στο τέλος Ιουνίου. Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι στις 12 Ιανουαρίου θα άνοιγε η πλατφόρμα για το ζωικό κεφάλαιο και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Ο Σταύρος Κελέτσης σε όλα τα ερωτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων επαναλάμβανε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προκαταβολή αποζημίωσης και το τελικό ποσό θα δοθεί στο τέλος Ιουνίου χωρίς να γνωρίζει ποιο θα είναι το ποσό...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: