30.1.24

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί...


...ενώ η κακοκαιρία «Avgi» υποχωρεί σταδιακά μετά το βράδυ...
Τα φαινόμενα από το πρωί της Τετάρτης θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη...
Κορυφώνεται σήμερα το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Avgi» που έφερε αρκετά χιόνια στην Εύβοια και στη Βοιωτία, αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ στην Αττική χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα, με την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τα Βίλια να έχουν ντυθεί στα λευκά.


Η Σέτα Ευβοίας στα 850 μέτρα υψόμετρο είναι η περιοχή που έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού το τελευταίο 24ωρο. 


Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.


Προειδοποίηση στους οδηγούς λόγω χιονόπτωσης στο Γωνιανό φαράγγι

Την προσοχή των οδηγών που σκοπεύουν να κινηθούν προς τα Ανώγεια εφιστά η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη, καθώς η χιονόπτωση στο Γωνιανό φαράγγι καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διέλευση των οχημάτων.

Οι οδηγοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Μηχανήματα του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Σύμφωνα με το νεότερο ανακοινωθέν της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου.

Οι οδηγοί που πρόκειται να μετακινηθούν με αυτοκίνητο θα πρέπει να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα, να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους, να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν, να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Κλειστά τα σχολεία στα Καλάβρυτα 

Αναστέλλεται αύριο, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων καθώς και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου Ψωφίδας, του Γυμνασίου Δάφνης και του Λυκείου Δάφνης ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία, μέχρι την Τετάρτη, στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στην Εύβοια, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Η τελευταία (16:30) ενημέρωση της αστυνομίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, με τις περιοχές όπου υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: