2.1.24

Σεισμός: Πώς η Ιαπωνία τον «προβλέπει»...


Η Ιαπωνία είναι πολλά έτη μπροστά τεχνολογικά και αυτό το απέδειξε αυτή τη φορά με τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε την Πρωτοχρονιά. Ένα λεπτό ...πριν φτάσει το σεισμικό κύμα στους κατοίκους γύρω από το επίκεντρο, έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους, εμφανίστηκε προειδοποίηση στην δημόσια τηλεόραση και τα τρένα ταχείας κυκλοφορίας σταμάτησαν αυτόματα. Αυτά αναφέρει, και περιγράφει όπως τα έζησε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Από το 2007 εφαρμόζει αυτό το σύστημα η Ιαπωνία

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία: «Ο σεισμός έγινε στις 4 και 10 για να φτάσει εκεί που βρισκόμασταν εμείς το σεισμικό κύμα χρειαζόταν περίπου 1 με 2 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα έρχεται η προειδοποίηση πριν φτάσει το σεισμικό κύμα. Αυτή είναι η τεχνολογία που εδώ στην Ιαπωνία εφαρμόζεται επιχειρησιακά, για όλο τον κόσμο, για όλα τα κινητά, για όλες τις υπηρεσίες το 2007 και μετά, με συνεχείς βελτιώσεις».

Το μήνυμα που έλαβαν ταυτόχρονα όλοι οι πολίτες 
Και σημειώνει: «Χτύπησαν ταυτοχρόνως όλα τα κινητά, βρισκόμασταν σε δημόσιο χώρο με συνεργάτες, Πρωτοχρονιά χτες και πίναμε τον καφέ μας σε μια μεγάλη καφετέρια. Όλα τα κινητά ταυτοχρόνως, με μια οδηγία. Έρχεται μεγάλος σεισμός, μείνετε ήσυχοι αλλά καλυφτείτε. Απλά πράγματα. Όσο πιο μακριά είσαι, από το κύμα, τόσο περισσότερο χρόνο έχεις»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: