11.1.24

Δικαιωμένοι και θριαμβευτές οι αρνητές;...


Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταργεί τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους  ανεμβολιάστους. Από μια πλευρά καλά κάνει, από μια άλλη όχι. Γιατί οι αρνητές της covid έβλαψαν τη δημόσια υγεία καθώς δεν βοήθησαν τον περιορισμό τής σαρωτικής έκθεσης της κοινωνίας στο θανατηφόρο ιό. 

Όταν οι πολίτες έσπευδαν στην... πλειοψηφία τους στα εμβολιαστικά κέντρα (κάποιες φορές περιμένοντας σε ουρές) δεν προστάτευαν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους αρνητές που καλύπτονταν και αυτοί πίσω από το τείχος ανοσίας που έκτιζαν οι εμβολιασμένοι. 

Αρνούνταν χωρίς πειστικά επιστημονικά επιχειρήματα, με εμμονική επιμονή, με προπαγανδισμό για να παρασύρουν και άλλους (και το κατάφεραν), με ψευδείς πληροφορίες,  με συνωμοσιολογικά σενάρια, με αναρτήσεις στα σόσιαλ, με συλλαλητήρια, με κάθε τρόπο –φανατικά, ορκισμένα, οργανωμένα σε ομάδες ομονοούντων, στις οποίες συχνά ηγούνταν ακόμα και αναρμόδιοι γιατροί, άλλων ειδικοτήτων. 

Η ανάκληση του προστίμου είναι μια κίνηση καλής θέλησης –ας πούμε σωστά γενόμενη. Αλλά ο κλάδος ελέας που έτεινε ο υπουργός Υγείας σε αυτούς που είχαν διαφορετική άποψη, στους αντιρρησίες, σε τι οφελεί; Συνθηκολόγηση με αυτούς που έβλαψαν το κοινωνικό σύνολο, αλλά και με εκείνους που σπεκούλαραν πάνω στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ψηφοθηρώντας;  

Και τόσοι άνθρωποι που χάθηκαν από τη σφοδρή επιθετικότητα του ιού ξεχνιούνται; Τόσα θύματα, τόσοι θρήνοι, παραμερίζονται για να ικανοποιηθούν αυτοί που προπαγάνδισαν την άρνηση και σήμερα, με την προσφορά κλάδου ελαίας, μπορεί να νιώθουν θριαμβευτές και δικαιωμένοι;...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: