11.1.24

Ο «Αμερικάνος» επιμένει...


Η κοινή πολιτική λογική λέει ότι θέματα που επιφέρουν πολιτικό κόστος για μία κυβέρνηση είναι εύλογο να παραπέμπονται για μετά τις Ευρωεκλογές –και οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία γενικώς. 

Και όμως, ενώ η πολιτική λογική λέει αυτό, τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε όλους όσοι... επέμεναν ότι θα προχωρήσει στην θέσπιση της ισότητας στο γάμο μετά την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Αυτό έχει τη δική του εξήγηση, αλλά και ένα πλούσιο παρασκήνιο καθώς αυτός που επέμενε για νομοθέτηση εδώ και τώρα δεν είναι άλλος από τον γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας, τον αμερικανό επικοινωνιολόγο Σταν Γκρίνμπεργκ. 

Ο Γκρίνμπεργκ, διαβάζοντας τα focus groups που φτάνουν στο μέγαρο Μαξίμου, έχει εκτιμήσει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διευρύνει την επιρροή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό κέντρο την ώρα που οι οποίες αντιδράσεις και απώλειες εκ δεξιών εκτιμάται ότι θα έχουν σβήσει ως τις ευρωεκλογές. 

Με άλλα λόγια, όπως τουλάχιστον αναγιγνώσκει τα πράγματα ο αμερικανός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό που εμείς ονομάζουμε πολιτικό κόστος μπορεί στο τέλος της μέρας να αποδειχθεί πολιτικό πλεονέκτημα για τον πρωθυπουργό. Βέβαια, μπορεί ο Γκρίνμπεργκ να κάνω και 

Ωστόσο, στις έως τώρα εκτιμήσεις του, βασισμένες στην ανάγνωση και ανάλυση των focus group, έχει πέσει μέσα…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: