1.1.24

Ιαπωνία: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους...

Στον ρυθμό των ρίχτερ συνεχίζει να κινείται η Ιαπωνία μετά τον σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών που χτύπησε τη χώρα το πρωί, αλλά και σειρά μεγάλων μετασεισμών.


Η κυβέρνηση από το μεσημέρι της Δευτέρας έχει χαμηλώσει... τον συναγερμό για τσουνάμι, ωστόσο ζητά από κατοίκους σε παράκτιες περιοχές να μην επιστρέψουν ακόμη στις περιουσίες τους.


Το Χοσνού, κεντρικό νησί της δυτικής ακτής της χώρας, έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον εγκέλαδο με πυρκαγιές, κτίρια κατεστραμμένα κα αναφορές για εγκλωβισμένους, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για νεκρούς και τραυματίες.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για έξι σπίτια που έχουν υποστεί καταστροφές, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν 30.000 σπίτια. Παρότι η προειδοποίηση για μεγάλο τσουνάμι έχει υποβαθμιστεί, η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η αγωνία θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες, καθώς μεγάλα κύματα αναμένεται να χτυπήσουν παράκτιες περιοχές για όσο διαρκεί η μετασεισμική ακολουθία.

Την ίδια στιγμή άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους για να μαζέψουν τα απαραίτητα προκειμένου να μπορούν να εγκατασταθούν προσωρινά σε στάδια για αρκετές ημέρες. 
 

 

Εικόνες που μεταδόθηκαν από ιαπωνικά ΜΜΕ κατέγραψαν ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους την ώρα που πυρκαγιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή, ενώ από τον πανικό σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί στους δρόμους.

Ήδη η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει κέντρο διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους σεισμούς και το ενδεχόμενο τσουνάμι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα.

Συναγερμός για τσουναμι σήμανε και σε σημεία της Νότιας Κορέας, αλλά και της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: