11.1.24

Στόχος να έχει η ΝΔ αντίπαλο που θα τη νικήσει...


Τους πολιτικούς στόχους του κόμματός του έθεσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, όταν μιλώντας... στο ΟΡΕΝ υποστήριξε πως «με πρώτο βήμα τις ευρωεκλογές, στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης να οδηγήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, στο να έχει η Νέα Δημοκρατία αντίπαλο που θα τη νικήσει». Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να καταφέρουν να  προσφέρουν στους πολίτες ένα κυβερνητικό πρόγραμμα με ουσιαστικές και σύγχρονες θέσεις, που θα μπορούν να το εμπιστευθούν και μαζί μία παράταξη που δεν λαϊκίζει και διαθέτει πολιτικά πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αν το ΠΑΣΟΚ είναι αξιωματική αντιπολίτευση με τη σφραγίδα της λαϊκής ετυμηγορίας μετά από τις ευρωεκλογές, η άνοδός του θα είναι ραγδαία μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι σε αυτή την περίπτωση, θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να υπάρξει η προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προανήγγειλε ένα ανοικτό κάλεσμα με κοινωνικούς όρους προς  όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, διαφωνώντας όμως κάθετα με αυτό που ονομάζεται ‘συγκόλληση κομμάτων’, για την οποία συχνά ερωτάται. «Δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να γίνει μέρος του προβλήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ», είπε. Μίλησε, εξάλλου, για ένα κόμμα που στο όνομά του φέρει τον όρο ‘ριζοσπαστική Αριστερά’, ενώ στελέχη του προτείνουν να γίνουν Σοσιαλδημοκράτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο πρόεδρός του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στενότερου συνεργάτη του, ήταν υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και υπονοώντας έτσι μία …τρικυμία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδεολογικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το σενάριο το κόμμα του να είναι ‘αξιωματική αντιπολίτευση’ στις ευρωεκλογές αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου η ΝΔ να έχει έναν αντίπαλο και εκείνος να έχει τη δυνατότητα να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας και να υπάρξει η αναγέννηση της παράταξης που θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ με νικηφόρους όρους. Σε κάθε περίπτωση, όμως ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί τόσο με τις ‘ατελέσφορες’, όπως τις περιέγραψε, συγκολλήσεις κομμάτων, όσο και με πρόσωπα τα οποία έμαθαν στην πολιτική τους ζωή να ακολουθούν μόνο την καρέκλα και να μην κάνουν πολιτικές επιλογές, αλλά επιλογές πολιτικής επιβίωσης. «Συγκόλληση κομμάτων και οπορτουνισμός που πλήττει το πολιτικό ήθος που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα, μακριά από εμάς», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιμένοντας στο ‘χτίσιμο’ πολιτικών στελεχών και την οικοδόμηση μίας πολιτικής σε πρόσωπα αξιόπιστα, που μπορούν να κυβερνήσουν την χώρα με επάρκεια, κόντρα στην πρακτική των …μεταγραφών της ΝΔ.  Δήλωσε εξάλλου υπέρμαχος της άποψης ότι η γενιά του αξίζει να κυβερνήσει, δίνοντας μια άλλη προοπτική και μια άλλη κατεύθυνση στην χώρα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: