10.1.24

Μυστική αποστολή...


Σχεδόν δύο φορές τον μήνα βρίσκεται στον Εβρο ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Γιώργος Σταμάτης, έχοντας αναλάβει μια... «μυστική αποστολή» ιδιαίτερα σημαντική. Συγκεκριμένα, έχει επιφορτιστεί να είναι σε επαφή με τη μειονότητα, ασχολούμενος με θέματα «ήπιας πολιτικής», είτε υγειονομικά είτε εκπαιδευτικά, που αφορούν την καλύτερη ένταξη των μειονοτικών στην ελληνική κοινωνία. Η δουλειά του Σταμάτη θεωρείται κρίσιμη στο Μαξίμου – και όχι άδικα, αφού το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου
Ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει σιγά σιγά να συγκροτεί στο μυαλό του ένα κομμάτι του ευρωψηφοδελτίου. Ανάμεσα στα πρόσωπα που σκέπτεται είναι και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος αφότου αντικαταστάθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον Αύγουστο του 2021, ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας, από τη στιγμή που ξέρει καλά τον συγκεκριμένο χώρο. Ανεξαρτήτως του εάν τελικά ο πρώην υπουργός είναι υποψήφιος ή όχι, κάτι το οποίο παραμένει ανοιχτό, το γεγονός ότι μπήκε στις σκέψεις και μαζί στη λίστα του πρωθυπουργού μαρτυρά το τι είδους ψηφοδέλτιο θέλει να φτιάξει ο Μητσοτάκης για την εκλογική μάχη του Ιουνίου. Ο Κοντοζαμάνης έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: διαθέτει τεχνοκρατική επάρκεια, ασχολείται μόνο με ζητήματα που γνωρίζει καλά και όχι με τα… πάντα και είναι χαμηλών τόνων.

Πλην Βορίδη
Σε ιδιαίτερα θετική διάθεση ήταν οι υπουργοί χθες, όπως φάνηκε από δεκάδες ενσταντανέ που αποτύπωσαν τη χαλαρότητα και το χαρούμενο κλίμα μεταξύ τους, πριν ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο. Εξαίρεση ο πιο αυστηρός Μάκης Βορίδης, που δεν συμμεριζόταν την εύθυμη διάθεση.

Μούδιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Με αυτή τη φράση μού περιέγραψε κομματική πηγή της Κουμουνδούρου την αντίδραση της ηγεσίας του κόμματος μετά την πρόταση των Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιάννη Ραγκούση να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές. Η ίδια πηγή μού έλεγε πως η ηγετική ομάδα του κόμματος έδειξε σε πρώτη φάση να αιφνιδιάζεται και να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί την πρόταση των τριών, παρά το γεγονός πως ο Κασσελάκης έχει δείξει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κεντρώα στροφή. Το θέμα είναι όμως πως οι ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο λεπτές, που τα πάντα μπορεί να παρεξηγηθούν με το παραμικρό...

Θεωρείο

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: