10.1.24

Αύξηση του εμβολιασμού με «τυράκι» τη διαγραφή προστίμων...


Την εποχή της κανονικότητας με κορονοϊό προσπάθησε να εγκαινιάσει ο υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας τη διαγραφή των... προστίμων που είχαν επιβληθεί σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε αυτή την πρωτοβουλία μετά από ένα σύντομο λογύδριο περί συμφιλίωσης ανάμεσα στους υπέρμαχους του εμβολίου και τους αντεμβολιαστές, ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα πολύ σκληρά μέτρα και αποφάσεις εκείνης της περιόδου λέγοντας ότι επρόκειτο για έκτακτες συνθήκες.

Αυτό που φαίνεται από την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα καμπάνια για ενίσχυση του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

«Εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση και έγινε δεκτό το αίτημά μας, τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να διαγράψουμε τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που είχαν μπει την εποχή της πανδημίας. Τείνουμε κλάδο ελαίας, το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε και πρέπει το μήνυμα να φτάσει παντού» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «δεν είμαστε στην εποχή της πανδημίας, ο ιός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να ζήσουμε χωρίς τον ιό αυτό. Να μάθουμε να συμβιώνουμε και ο ετήσιος εμβολιασμός ιδιαίτερα των ευάλωτων, όπως κάνουμε με τη γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα».

Ο υπουργός Υγείας έκανε, ακόμη, αναφορά σε μια νέα καμπάνια ενημέρωσης προς τον πληθυσμό, αλλά και προσπάθειες να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη σε δομές, ακόμη και σε φαρμακεία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: