21.1.24

«Πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ»...


Η επόμενη ημέρα των Σπετσών...

Το τριήμερο εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες ήταν κεκλεισμένων των θυρών και έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου στο σπίτι του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό επρόκειτο να ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο συνεχίστηκε έως σήμερα το μεσημέρι καθώς δεν είχε εξαντληθεί ο κατάλογος των παρουσιάσεων- εισηγήσεων από όλους τους τομεάρχες....



Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να στείλει μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης, εργασίας και προετοιμασίας ενός κυβερνητικού προγράμματος απέναντι στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Το βλέμμα της ΚΟ ήταν στραμμένο στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, στα σχέδια νόμου που θα προετοιμάσει και θα καταθέσει το κόμμα στη Βουλή το επόμενο διάστημα, αλλά και στην προετοιμασία για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών τον Ιούνιο. 

Την Κυριακή στο επίκεντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι προτάσεις των βουλευτών για όλα τα θέματα ανά τομέα ευθύνης με στόχο την πολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Χθες στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες του κόμματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με το βλέμμα στο συνέδριο του Φλεβάρη και τις ευρωεκλογές.

Στις εργασίες στις Σπέτσες δεν παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη και η βουλεύτρια Μαρίνα Κοντοτόλη -με τις δύο τελευταίες να απουσιάζουν για προσωπικούς λόγους. Αντιθέτως, η Κυριακή Μάλαμα και η Έλενα Ακρίτα που είχαν διατυπώσει αρχικώς ενστάσεις, έδωσαν τελικά το «παρών» στις Σπέτσες.

Την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντηση εργασίας με τους βουλευτές του κόμματος, την Παρασκευή. 

Ο Στ. Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους, την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια «πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική».

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για πυκνή πολιτική συζήτηση τουλάχιστον 20 ωρών εργασίας, με 30 τοποθετήσεις, σημειώνοντας πως «το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της ΚΟ ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, για καλύτερο εισόδημα, καλύτερες δουλειές, καλύτερο περιβάλλον, καλύτερη παιδιά, καλύτερη υγεία.

«Συνδυάζει τη συνεδρίαση της ΚΟ με την επεξεργασία των θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. Τόνισε ότι «είναι πολλές οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις εξυπηρετήσει. Έχουμε μια ολιγοπωλιακή αγορά που λειτουργεί με αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις, έχουμε σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον, στην παιδεία και στην υγεία».

Ο Σ. Φάμελλος είπε ότι «χρειάζεται κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το όνειρο του με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες. Και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και μια δημοκρατική δίκαιη κοινωνία». Υπογράμμισε ότι «αυτό ακριβώς είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μια ισχυρή πολιτεία, ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος που θα έχει σχεδιασμό για την ανάπτυξη, για τη δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον, αλλά και ένα ισχυρό κράτος δικαίου που θα υπάρχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα μας και θα υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές και θεσμοί».

Πρόσθεσε ότι το βασικό μήνυμα είναι ότι «υπάρχει πολιτική πρόταση, υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα και χρειαζόμαστε μία νέα κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την πράσινη μετάβαση, αλλά και το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη». 

Η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη σχολίασε ότι «ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία μια από τις πιο ποιοτικές και παραγωγικές συσκέψεις εργασίας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας». 

«Συντονίσαμε όχι μόνο το σύνολο του αντιπολιτευτικού μας έργου, αλλά και του σχεδιασμού μας για να αντιμετωπίσουμε την πλέον αντικοινωνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα θέματα της ακρίβειας και της οικονομίας εν γένει, στα θέματα της ασφάλειας και της καθημερινότητας του πολίτη», είπε ειδικότερα. 

Δηλώσεις βουλευτών

Χρήστος Γιαννούλης: Το διήμερο στις Σπέτσες ήταν ένα διήμερο πολιτικής διεργασίας, πλούσιο σε ιδέες και προτάσεις, που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
 
Ευάγγελος Αποστολάκης: Είμαστε ενωμένοι
 
Γιώργος Τσίπρας: Πολύ πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Όθωνας Ηλιόπουλος: Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Το κάνουμε συχνά έξω. Πολύ κόσμος αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό το διήμερο. Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται πάρα πολύς το εξωτερικό. Αν δουλεύεις σε μία εταιρεία, σε ένα department στο πανεπιστήμιο, σε ένα γραφείο, μία φορά τον χρόνο συνηθίζεται η απόσυρση, ένα Σαββατοκύριακο, μακριά από εκεί που μένεις για να μην έχεις τις διασπάσεις της καθημερινής ζωής και να μπορέσεις να σκεφτείς τι έκανες, τι στόχους έχεις. Θα προτείνω συγκεκριμένα προγράμματα και στόχους δράσεις και προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους.
 
Βασίλης Κόκκαλης: Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως η διαδικασία ήταν επιβεβλημένη» τόνισε και σημείωσε ότι «είμαστε όλοι εδώ.
 
Γιώργος Καραμέρος: Κυρίως για το ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί όλους τους Έλληνες έχουμε ένα πολύ συνεκτικό περιεχόμενο και μια πρόταση εμπλουτισμένη και επικαιροποιημένη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο πρόεδρος θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα των παρουσιάσεων ως μια ολοκληρωμένη πρόταση. Με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν οι βουλευτές και με την πειθαρχία που υπήρχε και με την οργάνωση, αποδεικνύεται πως μπορούν να μας εμπιστευτούν οι πολίτες.
 
Ρένα Δούρου: Πρωτόγνωρη διαδικασία, «κρίκος» σε μια αλυσίδα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με προτάσεις για τους πολίτες στο δρόμο για το συνέδριο.
 
Συμεών Κεδίκολγλου: Χρήσιμες για σύσφιξη αυτές οι συναντήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: