11.1.24

Μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 25 Ιανουαρίου...


...για την ισότητα παντού...

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοργανώνει στις 25 Ιανουαρίου μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, με κεντρική ομιλία του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι η ισότητα παντού και η προστασία των... ατομικών δικαιωμάτων.

Αφορμή, η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, οι δειλές -για τον φόβο της ακροδεξιάς πτέρυγας στη Ν.Δ.- κινήσεις Μητσοτάκη και το σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως επίσης του δικαιώματος στην τεκνοθεσία και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον Στέφανο Κασσελάκη παρεμβάσεις θα κάνουν μια σειρά από ομιλητές. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση η ισότητα παντού και τα ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση και σε όποια της μορφή, λογίζονται αδιαπραγμάτευτα.

Η πρόταση νόμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατέθεσε τη Δευτέρα την πρόταση νόμου για την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως επίσης του δικαιώματος στην τεκνοθεσία και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Η πρόταση νόμου περιλαμβάνει 16 άρθρα και στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι «τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ανάγκη να τεθούν ως πρόταγμα και πραγματικό πολιτικό πρόγραμμα για τις δημοκρατικές, τις κοινωνικά φιλελεύθερες και προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα, όπως στην Ευρώπη», ενώ προστίθεται ότι «ο γάμος μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου αναγνωρίζεται ήδη σε 14 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Μάλτα, Ιρλανδία, Φιλανδία, Γαλλία, Δανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Σουηδία και Πορτογαλία, Σλοβενία) και σε 18 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (πέραν των παραπάνω και Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία)». 

Επιπλέον αναφέρεται ότι η τεκνοθεσία από ζευγάρια ιδίου φύλου «συναντάται σε αρκετές ευρωπαϊκές (Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία,  Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο), όπως, άλλωστε, στις ίδιες περίπου χώρες προβλέπονται διαδικασίες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: