10.1.24

Γιατί ο ΑΝΤ1 διέκοψε ξαφνικά σειρά...


...που έβλεπαν πάνω από 400.000...

Το «Μετά τη φωτιά» ήταν μια από τις σειρές που έδιναν αν όχι κορυφαία νούμερα τηλεθέασης, τουλάχιστον θετικά σε ένα τηλεοπτικό τοπίο έντονου ανταγωνισμού –ίσως του εντονότερου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς υπάρχει πληθώρα παραγωγών που πέφτουν η μία... πάνω στην άλλη. 

Αλλά ξαφνικά ο Αντένα αποφάσισε να διακόψει την προβολή τής σειράς για «σοβαρούς λόγους που ανάγονται στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης του σταθμού» για την εταιρεία παραγωγής, την Tanweer, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του καναλιού.

Η απόφαση για τη διακοπή μιας σειράς που έφτασε να την παρακολουθούν ακόμα και πάνω από 500.000 άτομα (και σχεδόν πάντα πάνω από 400.000), προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τελευταία την ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών που καταγγέλλει ότι είναι «απαράδεκτη η απόλυτη αυτή συμπεριφορά ενός επώνυμου σταθμού όπως ο ΑΝΤ1, που αφήνει πλέον εκτός εργασίας τους μέχρι τότε συμβαλλόμενους σκηνοθέτες, τεχνικούς και καλλιτεχνικούς συνεργάτες και ηθοποιούς της σειράς».

Η Αντένα έχει αποφασίσει να  κινηθεί νομικά κατά της Tanweer μετά την καταγγελία της σύμβασης στις 22 Δεκεμβρίου. Από την πλευρά της, η Tanweer έστειλε εξώδικο στο κανάλι δυο ημέρες πριν από την εκπνοή του 2023 απορρίπτοντας την καταγγελία της σύμβασης και πλέον η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες αν δεν βρεθεί συναινετική λύση.  

Η απομάκρυνση στελέχους

Στο τηλεοπτικό χώρο έχει γίνει γνωστό ότι ο Αντένα πριν από περίπου δύο μήνες απομάκρυνε στέλεχός του για το οποίο, όπως λέγεται, βρέθηκαν στοιχεία που φανερώνουν εμπλοκή του σε επιχειρηματικές δραστηριότητες αντίθετες με τα συμφέροντα του καναλιού. 

Το τελευταίο επεισόδιο του «Μετά τη φωτιά» προβλήθηκε την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, και το παρακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen 431.000 θεατές. Κατέγραψε ποσοστά 9,9% στο σύνολο και 10,3% στις ηλικίες 18-54.

Η σειρά παιζόταν κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στην ώρα δηλαδή της «Μάγισσας» (Δευτέρα-Τετάρτη). Πολύ υψηλό ποσοστό είχε στο προτελευταίο επεισόδιο πριν από την ξαφνική διακοπή. Ήταν την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, οπότε σημείωσε 12,8% και 9,9%, ενώ υπολογίζεται ότι το παρακολούθησαν 522.000 θεατές, 

Γιατί επιδοτήθηκαν τα κανάλια

Στην ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, που αναφέρθηκε πιο πάνω, σημειώνεται ότι «τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια επιδοτήθηκαν γενναιόδωρα από το κράτος για το παραγόμενο  ψυχαγωγικό πρόγραμμα τους, σαν μια κοινωνική και όχι κερδοφόρα προσφορά εκ μέρους τους»...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: