1.11.22

Κουίζ: Ποιος είναι ποιος!...


Καλωσήρθατε σε ακόμα ένα παιχνίδι γνώσεων! Οπως όλοι ξέρουμε, όλοι εμείς είμαστε εξωφρενικά έξυπνοι, αλλά οι ακόμα εξυπνότεροι όλων είναι όσοι έχουμε ψηφίσει για να είναι στη Βουλή κυβερνάρχες, επειδή είμαστε ακριβώς τόσο πολύ έξυπνοι. Και φυσικά, επειδή έχουμε τιγκάρει στην... εξυπνάδα, δεν χωράει καν αμφιβολία για το πόσο καλά τα κάνουν και μας τα κάνουν!

Πάμε τώρα στο παιχνίδι μας: Ποιος είναι ποιος! Πριν από κάποια χρόνια, ο πρώτος εν λόγω γνωρίστηκε με τον δεύτερο εν λόγω σε ιδιωτικό Λύκειο. Πολύ φίλοι γίνανε κι ό,τι του έλεγε ο δεύτερος, ο πρώτος το έκανε. 

Μέχρι και στις εκλογές για πρόεδρο δεκαπενταμελούς πήγε να κλέψει ο δεύτερος - από μικρός είχε ταλέντο στη λαμογιά. Μεγαλώνοντας, ο δεύτερος εν λόγω παραμπλέχτηκε με ένα σκάνδαλο, φυλακίστηκε κιόλας (ξεφυλακίστηκε μετά!). Τότε, πάει η θεία του πρώτου, που λύνει και δένει στην Οικογένεια, του τραβάει τ’ αφτί και του λέει να μουλώξει γιατί ώς εδώ! Και τον βάζει στο γραφείο του αδερφού της, να τον έχει από κοντά.

Μετά σκάει κι άλλο σκάνδαλο και φεύγει απ’ το γραφείο ο πρώτος εν λόγω, αλλά ένας τρίτος εν λόγω, που κάπως τα ’σπασε με τον θείο (αδερφό της θείας), ξαφνικά τους ξεφώνισε για να τους δείξει τη δύναμή του (κάποια χάρη δεν του κάνανε, ως φαίνεται) και μετά εμείς μιλάμε για δημοσιογραφία και αλήθεια και δυο αυγά Τουρκίας. Τελικά σημασία δεν έχει ποιος είναι ποιος. 

Γιατί οι ίδιοι και οι ίδιοι είν’ αυτοί οι «εν λόγω». Σημασία έχει πως το μόνο παιχνίδι που παίζεται είναι της εξουσίας και του χρήματος. Μαντέψτε ποιοι είναι τα πιόνια!...

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: