30.11.22

Ο ρόλος του Αλιβιζάτου στο ΠΑΣΟΚ...


...και τα σενάρια για το… Επικρατείας...

Η υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη «ένωσε» ξανά το ΠΑΣΟΚ. Οι πάντες στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για δικαίωση.

Όχι μόνο κομματικά στελέχη αλλά και πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών που προέρχονται... από την Κεντροαριστερά συνασπίστηκαν δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη στέκονται πολύ στο πρόσωπο του γνωστού καθηγητή, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον αρχηγό του ΠΑΣOΚ. Για τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο κομματικές πηγές σημειώνουν πως προσέδωσε θεσμικό κύρος στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στην ΕΥΠ.

Μάλιστα, ο κ. Αλιβιζάτος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας: «Η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας με καθαρά επιστημονικά κριτήρια είναι ακόμη μεγαλύτερη. Τι σημαίνει η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού; “Δεν γνώριζα. Αν γνώριζα, δεν θα είχε συμβεί”. Σημαίνει ότι, αν έδινε το ΟΚ ο ίδιος, θα είχε γίνει η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη κανονικά. Δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη χώρα να εξαρτάται από τον πρωθυπουργό της χώρας η δυνατότητα παρακολούθησης ενός πολιτικού του αντιπάλου».

Δεν είναι λίγοι εντός του ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείουν τη συμμετοχή του Νίκου Αλιβιζάτου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να δείχνει αρνητικός...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: