30.11.22

Οι κυβερνητικές μοναξιές στις παρακολουθήσεις...


...και οι μνήμες του Πάτση...

Τον Ανδρέα Πάτση, όπως φαίνεται θα τον βρίσκει συχνά μπροστά της η κυβέρνηση. Έστω κι αν η υπόθεσή του “χάθηκε” πιά από την επικαιρότητα, μια και ουδείς τον μνημονεύει μετά την διαγραφή του, ενώ η δικαστική έρευνα που τον αφορά περιορίζεται σε ένα αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Πολλοί όμως τον μνημόνευσαν όταν η... αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εξηγούσε ότι οι αυξήσεις που δίνονται (και) φέτος στους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι αυτές που αντέχει ο προϋπολογισμός. Δηλαδή πενιχρές.

Βλέπετε ο Ανδρέας Πάτσης είχε εισπράξει σε απευθείας αναθέσεις περίπου 1.000.000 ευρώ για τις νομικές του συμβουλές. Κι ανάμεσα σε αυτούς που τον πλήρωσαν ήταν το νοσοκομείο της Καστοριάς και η 3η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας. Για τέτοιες συμβουλές φαίνεται υπήρχε αρκετό ρευστό. Για τους μισθούς και τις εφημερίες των γιατρών όχι.

ΑΠΟΡΙΕΣ

Αν θυμάστε την Δευτέρα που μας πέρασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με απόφαση της (γαλάζιας) πλειοψηφίας της αποφάσισε “καταπιεί” το ότι οι 3 επιχειρηματίες που εμπλέκονται με λογισμικό Predator δεν προσήλθαν για εξέταση παρότι κλήθηκαν. Μάλιστα δέχθηκε να ανταποκριθεί στην προτροπή δύο από αυτών των Γιάννη Λαβράνου και Φέλιξ Μπίζιου ώστε να αποστείλει τις ερωτήσεις της στις ελληνικές πρεσβείες των πόλεων του εξωτερικού όπου αυτοί βρίσκονται.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μέν, θα έχει όμως ορισμένα ...προβληματάκια για να εφαρμοστεί. Όπως για παράδειγμα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αποδέχονται αυτή την διαδικασία. Έτσι δεν θα αποστείλουν ερωτήσεις, αλλά θα επιμείνουν στην αυτόπρόσωπη κλήτευση των συγκεκριμένων προσώπων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι μόνοι που θα κάνουν ερωτήσεις στους εν λόγω επιχειρηματίες θα είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Έως στιγμής οι ερωτήσεις αυτές δεν έχουν συγκεντρωθεί, μια και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα δεν έχει εκκινήσει η σχετική διαδικασία. Ότε και αν γίνει όμως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι “γαλάζιοι” βουλευτές ρωτάνε τί. Αν φυσικά κάποιος (η κάποια) από αυτούς έχει απορίες.

ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ...

Εντωμεταξύ κατατέθηκε στην Βουλή και το περίφημο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις. Δεν μπορεί κανείς παρά να εντοπίσει την φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να … προσπαθήσει να κερδίσει και καμία έξτρα ψήφο. Κοιτάζοντας κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ.

Περιόρισε για παράδειγμα τους εκατοντάδες λόγους που προβλέπονταν προκειμένου κανέις να τεθεί υπό παρακολούθηση. Όπως και τον κατάλογο των πιθανολογούμενων εγκλημάτων που μπορούν οδηγήσουν σε μια τέτοια απόφαση για κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Αν και πάντα όλα αυτά βρίσκονται στην διακριτική ευχέρεια της ΕΥΠ και κατ’ επέκταση του πρωθπουργού.

Όμως το ...επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου, δηλαδή η περίφημη 3ετία ώστε να μάθει κανείς γιατί παρακολουθήθηκε παραμένει στην θέση της. Επιβεβαιώνοντας όσους έλεγαν ότι αυτός ήταν ό ένας από τους δύο λόγους που φτιάχθηκε αυτό το νομοσχέδιο (ο δεύτερος ήταν η νομιμοποίηση παρακολούθησης πολιτικών προσώπων).

Ώς εκ τούτου όταν την μεθαύριο το απόγευμα θα ξεκινήσει η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση θα νοιώσει εξαιρετικά απομονωμένη. Εκτός αν έχει διαφορετική άποψη η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: