30.11.22

Η προεκλογική περίοδος του κουραμπιέ...


Βροχή πέφτουν τα στοιχήματα για το πότε θα στήσει κάλπες ο Μητσοτάκης, ενώ το σενάριο του καλοκαιριού που υποστηρίζουν κάποιοι, φαίνεται να μην έχει καμία ελπίδα.

Έτσι, προεκλογική περίοδο του κουραμπιέ μπορεί να έχουμε – για ένα διάστημα τουλάχιστον – αλλά εκλογές Γενάρη δεν προβλέπονται. Οπότε το... σενάριο της Άνοιξης όπως έχουμε ξαναγράψει είναι το πιθανότερο. Ζεσταίνουν τις μηχανές οι πολιτικοί αρχηγοί – Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν ήθελαν και πολύ – με συνεχείς περιοδείες.

Για τη Νέα Δημοκρατία η εκδήλωση για την έναρξη του «ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς» από τον πρώην πρωθυπουργό στις 7 Δεκεμβρίου, θα δώσει λένε και το στίγμα ενότητας της ΝΔ, αφού έχουν προσκληθεί από τον Αντώνη Σαμαρά τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Κώστας Καραμανλής (της Ραφήνας). Ο δεύτερος θα πάει, ο πρώτος παίζεται.

Για τις δημοσκοπήσεις και τις προβλέψεις, σας έχουμε πει. Ένα από τα συμπεράσματα, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προβλήματα από τα δεξιά της με διαρροές οι οποίες μπορούν να της στερήσουν την αυτοδυναμία.

Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα, το κόμμα του Χρυσαυγίτη φυλακισμένου Κασιδιάρη, αγγίζει το όριο εισόδου στη Βουλή. Μαθαίνουμε, ότι ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για ειδική πρόβλεψη για όσους έχουν κατηγορηθεί για εγκληματικές πράξεις για την δυνατότητα συμμετοχής τους στις εθνικές εκλογές.

Αρκεί οι ιθύνοντες να δείξουν την απαραίτητη προσοχή μην φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα...

Κάλχας

Δεν υπάρχουν σχόλια: