28.11.22

Θ. Πλεύρης: Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ...



Την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ ανακοίνωσε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους. Ωστόσο, όπως είπε, θα επιστρέψουν εφαρμόζοντας πρωτόκολλα...

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να κάνουν rapid test, που θα πληρώνουν οι ίδιοι. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας, υποχρεούται να εφαρμόσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.


«Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», είπε, προσθέτοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ, σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό».

Ο υπουργός έκανε σαφές πως  θα δρομολογηθεί η επιστροφή τους αλλά με όρους που θα θέσει το Υπουργείο Υγείας, οι οποίοι θα μειώνουν την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Για δικαίωση έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που είπε ότι η επιστροφή των συναδέλφων του ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Θάνος Πλεύρης «κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Είναι δικαίωση για την ΠΟΕΔΗΝ για τη μετριοπαθή στάση που έχει επιδείξει σε αυτό το μείζον ζήτημα. Ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε εν πολλοίς στη σημερινή καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους. Η τακτική της ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε».

«Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή επιστρέφουν. Απομένει πια να ρυθμισθεί η εκκρεμότητα του μισθού από 14/4/200, που σαφώς δικαιούται ο Υπουργός Υγείας να περιμένει την καθαρογραφή της απόφασης».

Με βάση τις επίσημες καταγραφές, 1.700 υγειονομικοί είναι σε αναστολή και αναμένεται να επιστρέψουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: