29.11.22

Στα χέρια του εισαγγελέα τα οικονομικά στοιχεία των δομών της «Κιβωτού»...



Στο γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε σήμερα το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η οικονομική αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών της στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οι εν λόγω έρευνες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία... και δομές φιλοξενίας σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο εισαγγελέας θα αξιολογήσει τα συλλεχθέντα στοιχεία και θα προχωρήσει στην έκδοση των πρώτων κλητηρίων για τους μάρτυρες ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική αστυνομία αποκάλυψε μεγάλο χρηματικό ποσό στη χθεσινή της έφοδο σε ακίνητα της οργάνωσης σε Κολωνό και Ραφήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει η προέλευση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, καθώς η αστυνομία κινητοποιήθηκε έπειτα από ενημέρωση από τράπεζα ότι η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε θυρίδα, κάνοντας κάποιες κινήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης αναφέρουν ότι στους προσωπικούς λογαριασμούς του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου και της συζύγου του έχουν εντοπιστεί 300.000 ευρώ και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. 

Σημειώνεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: