30.11.22

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει να διαφύγει των ευθυνών του...


Οι πολιτικές εξελίξεις και οι εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τον χρόνο των εθνικών εκλογών αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δώσει σαφές στίγμα της σκέψης του ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να ορίσει το συντομότερο δυνατόν ημερομηνία εκλογών, εξέλιξη που κατά την γνώμη του θα βοηθούσε και τη Δημοκρατία και την... κοινωνία και την οικονομία και συνολικά τη χώρα. Την εξήγηση την έδωσε άλλωστε χθες όταν από το βήμα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής περιέγραψε τον πρωθυπουργό ως παράγοντα πολιτικής αστάθειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης με την στάση του απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών συντηρεί μία νοσηρή κατάσταση για τη χώρα, δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου και συγχρόνως παραβιάζει δημοκρατικές αξίες και αρχές επιβεβαιώνοντας διαρκώς την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης στην οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο ενορχηστρωτής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει αίφνης να απαντήσει στη νέα επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και μάλιστα ερμηνεύει αυτήν του την στάση ως αδυναμία να δώσει απαντήσεις λόγω ενοχής. «Δεν έχω δει ποτέ ξανά, δεν ξέρω εάν έχετε δει εσείς, πρωθυπουργό να αρνείται να πάει στη Βουλή να απαντήσει θεσμικά στα ερωτήματα του αρχηγού της αντιπολίτευσης και την ίδια ώρα να περιφέρεται σε προστατευμένες κομματικές εκδηλώσεις και να λέει “μυρίζω εκλογές”» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση στο γεγονός πως ο Κ. Μητσοτάκης για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα αποφεύγει να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για μείζονα και κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. 

Το νέο ερώτημα που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό αφορά τις παρακολουθήσεις της εισαγγελέως αρμόδιας για την ΕΥΠ, του οικονομικού εισαγγελέα αλλά και του αρχηγού της ΕΛΑΣ από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διαφύγει των ευθυνών του μέσω των εκλογών και δεν αποκλείει πλέον ότι η προκήρυξη των εθνικών εκλογών μπορεί να γίνει σε χρόνο τέτοιο ώστε να στηθούν κάλπες ακόμη και τον Ιανουάριο. 

Θεωρεί όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να «παίζει» με τον χρόνο των εκλογών, τις οποίες σημειωτέον ξόρκιζε τον Ιούλιο μιλώντας για εξάντληση τετραετίας επειδή ο ίδιος είναι θεσμικός, αφού προηγουμένως είχε δώσει σήμα πρόωρης προσφυγής για τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.«Με συγχωρείτε, ο πρωθυπουργός δεν “μυρίζει” τις εκλογές, τις προκηρύσσει. Εάν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας θεωρώντας αυτήν την εξέλιξη την καλύτερη δυνατή ώστε να μην σύρεται η χώρα από μία διαρκή και παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα «με τη δική του παρουσία στον ρόλο του πρωθυπουργού με ημερομηνία λήξης».

Υπενθυμίζεται ότι προχθές στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου και του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων στις εκλογές. Το συγκεκριμένο θέμα των υποψηφιοτήτων αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: