14.9.22

Το νόμιμο και το (μη) ηθικό...


Η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ έβγαλε ειδησούλες, και πολιτικές (συνεργασία με Βελόπουλο ενόψει – αφού δεν διαψεύστηκε – και τέλος στα σενάρια για τον εκλογικό νόμο) αλλά και μιντιακές.

Ας πούμε, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση που έξι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (και δύο μετακλητοί υπάλληλοι) εμφανίστηκαν στη... συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπροσωπώντας ιδιωτικό Μέσο. Νόμιμο είναι, ηθικό όμως; Κάτι τέτοια αμαυρώνουν την εσχάτως πολύ καλή εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ονόματα θέλετε; Ονόματα λοιπόν. Ο Δημήτρης Γκάτσιος κάνει κυβερνητικό ρεπορτάζ στην ΕΡΤ και υπέβαλε ερώτηση ως δημοσιογράφος του Capital. Η Γεωργία Σκιτζή (του πολιτικού της ΕΡΤ) ρώτησε εκπροσωπώντας το Newsbeast. Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος (παρουσιαστής του πρωινού της ΕΡΤ!) συστήθηκε ως δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών». Η Κατερίνα Σερέτη, επίσης από το πρωινό, έκανε ερώτηση εκπροσωπώντας το Newsit. 

Ο Κώστας Καντούρης, πρόσφατα και απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Ουκρανία, ρώτησε τον πρωθυπουργό ως δημοσιογράφος του Associated Press. Η Βιργινία Δημαρέση, που έχει την αρχισυνταξία της εκπομπής «Άξονες ανάπτυξης» της ΕΡΤ3, υπέβαλε ερώτηση για λογαριασμό του Status FM.

Οι, δε, μετακλητοί είναι ο Τάσος Τασιούλας (στο γραφείο Τύπου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) και ο Τάσος Πίκουλας, μετακλητός στο υπουργείο Εργασίας, που ρώτησαν για το Voria.gr και το Political αντίστοιχα.

Επίσης, γνωστή παρουσιάστρια δελτίου τοπικού αθηναϊκού καναλιού εμφανίστηκε εκνευρισμένη στα «πηγαδάκια» καθότι μένει εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ. Τόσο εκνευρισμένη που «απείλησε» να κατέβει… με τον Μπογδάνο. Μάλιστα.

Είναι, βεβαίως, στο χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης να επιλέγει ποια Μέσα θα εκπροσωπηθούν στη ΔΕΘ ωστόσο το να έχει δικαίωμα ερώτησης ένα τοπικό από τα Ιωάννινα και τη Λάρισα αλλά όχι μεγάλα, πανελλαδικά, μόνο και μόνο επειδή ασκούν κριτική, τουλάχιστον δίκαιο δεν το λες...

dailymedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: