29.9.22

Κυβερνητικές «σκιές» για τον Ανδρουλάκη...


Με το σενάριο συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ να έχει καταρρεύσει μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών, το μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να εξαπολύει επιθέσεις στον ίδιο τον... θιγόμενο από τις παρακολουθήσεις, Νίκο Ανδρουλάκη, λίγο πριν καταθέσει αύριο Παρασκευή στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (ΕΡΤ, «Στο Κέντρο») επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «υπάρχει μια συγκεκριμένη επιλογή του κ. Ανδρουλάκη, από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να στρίψει πολύ προς τα αριστερά. Θεωρώντας ότι εκεί είναι το προνομιακό του πεδίο ή θεωρώντας ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει να έχει μια καλύτερη παρουσία στο πολιτικό σκηνικό. Στη ρητορική, στη φρασεολογία, στην απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, στην υιοθέτηση επιχειρημάτων τακτικής ρητορικής του κ. Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα».

Και αφού επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση δε θέλει «να μείνει καμία σκιά», αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή που μόνο του το Μαξίμου μετέτρεψε σε παρωδία με τις μεθοδεύσεις του, οι οποίες έχουν στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα «και τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Τσίπρα» για «τυφλή εργαλειοποίηση» μιας -όπως την είπε- «υπηρεσιακής αστοχίας». Και φανερώνοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα και να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες γενικώς και αορίστως στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, είπε πως αυτή η «τυφλή εργαλειοποίηση δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για σημαντικά. Τα σημαντικά είναι τι φίλτρα παραπάνω πρέπει να μπουν, έτσι ώστε να τηρείται η ισορροπία από τη μια της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων και από την άλλη οι μυστικές υπηρεσίες να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, που είναι από τον ρόλο τους».

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση σήμερα στις 5 μ.μ. στο μέγαρο Μαξίμου με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, ενώπιον της οποίας θα βρεθεί αναγκαστικά απολογούμενος για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μάλιστα, το γεγονός ότι μία μέρα πριν από το ταξίδι της στην Αθήνα, η κ. Γιούροβα συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και συζήτησαν το θέμα αυτό και το ζήτημα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αύξησε περαιτέρω την πίεση στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η ολοφάνερη πρόθεσή του ήταν να κατηγορήσει την κυβέρνηση και την πατρίδα του παρότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή συγκυρία», κατά τη γνωστή τακτική του μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να βρει «εσωτερικούς εχθρούς της πατρίδας» σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τις πρακτικές της κυβέρνησης...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: