29.9.22

Η Γιούροβα και ο εκνευρισμός του Οικονόμου...


Η κυβέρνηση ως τώρα απέκρυπτε συστηματικά, με τη σύμπραξη των ΜΜΕ που τη στηρίζουν, την επικείμενη επίσκεψη της επιτρόπου για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Β. Γιούροβα στην Αθήνα· εχθές αποκάλυψε πόσο έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Ο Οικονόμου επιτέθηκε στον Τσίπρα για τη... συνάντησή του με την επίτροπο, εξακοντίζοντας ό,τι έβρισκε μπροστά του: τις απειλές που δέχεται η χώρα από την Τουρκία, τα Ειδικά Δικαστήρια που η κυβερνητική παράταξη έχει στήσει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Πίσω από αυτό το παραλήρημα εύκολα διακρίνονται ο πανικός και ο εκνευρισμός για το γεγονός ότι σήμερα αντιμέτωποι με τη Γιούροβα θα βρεθούν ο Μητσοτάκης, ο ίδιος ο Οικονόμου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Τσιάρας. Η επίτροπος με ανάρτησή της είπε ποια είναι η ατζέντα: είναι η κατάσταση στα ΜΜΕ, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το Predator.

Είναι, λοιπόν, δικαιολογημένο το ξέσπασμα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η κυβέρνηση θεώρησε ότι ελέγχοντας την ενημέρωση με το άθλιο σύστημα της λίστας Πέτσα είχε αποκτήσει το δικαίωμα να χειραγωγήσει το Κράτος Δικαίου, να καταδιώξει εισαγγελείς και δημοσιογράφους, να στήσει μηχανισμούς παρακολουθήσεων, να συγκαλύπτει σκάνδαλα. Είναι καιρό τώρα που έχει μπει στο στόχαστρο της Ευρώπης για αυτές τις πρακτικές. Αλλά κάνει ότι βρέχει.

Τώρα θα βρεθεί στην εξαιρετικά άβολη θέση να δώσει εξηγήσεις. Και εδώ δεν μπορεί να πουλήσει την κοροϊδία που πουλάει στην Εξεταστική...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: