30.9.22

Μπαίντεν: Καμία νομιμότητα, θα υπερασπιστούμε την Ουκρανία...


Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση από τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος καταδικάζει τις ρωσικές ενέργειες προσάρτησης εδαφών και επισημαίνει:

Η Ρωσία παραβιάζει... το διεθνές δίκαιο, τη χάρτα του ΟΗΕ και δείχνει την περιφρόνησή της και τους λαούς που προτιμούν την ειρήνη. Μην κάνετε λάθος: Αυτές οι πράξεις δεν έχουν καμία νομιμότητα. Οι ΗΠΑ θα σέβονται πάντα τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να πάρει πίσω τα εδάφη της δυναμώνοντας τη θέση της στρατιωτικά και διπλωματικά.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν σήμερα τις ανησυχίες τους για την επιχειρούμενη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, αλλά και το πιθανολογούμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. «Μετά την προφανή δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, συζήτησαν την προστασία υποδομών κρίσιμης σημασίας» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: