29.9.22

Παραλήρημα...


Τάσος Παππάς

Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι μια κλασική μέθοδος που χρησιμοποιούν οι εξουσίες για να περιορίσουν τις ζημιές. Και όταν λέμε εξουσίες δεν εννοούμε μόνο τις κυβερνήσεις και τους σκληρούς μηχανισμούς τους, αλλά και τις μιντιακές ελίτ που τις υπηρετούν έναντι ανταλλαγμάτων. 

Μπορεί τα πράγματα να είναι καθαρά και οι υπεύθυνοι για τις επιλογές που... έχουν προκαλέσει βλάβες γνωστοί και μη εξαιρετέοι, ωστόσο οι εμπνευστές της επιχείρησης παραπλάνησης των πολιτών επιμένουν ότι άλλες είναι οι αιτίες για την κακοδαιμονία, άλλοι πρέπει να χρεωθούν τα λάθη και σε άλλους πρέπει να πιστωθούν οι επιτυχίες μιας διακυβέρνησης. Συχνά-πυκνά καταφεύγουν σε παραληρήματα που ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής επιστήμης και πρέπει να απασχολήσουν τους ειδικούς άλλου επιστημονικού κλάδου.

- Μας είπε ο πρωθυπουργός εν τη ρύμη του λόγου του (δηλαδή εκτός χειρογράφου) ότι τα μνημόνια στην Ελλάδα τα έφερε η Αριστερά. Γέλασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τον αποθέωσαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Το είπε για να κερδίσει το χειροκρότημα των βουλευτών του; Ισως. Το πιστεύει; Ενδεχομένως. Είναι γνωστή η θεωρία που διακινεί η Δεξιά ότι η Αριστερά ήταν αυτή που ηγεμόνευε ιδεολογικά την περίοδο της μεταπολίτευσης. 

Οπότε; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μπορεί να μην είχε το κουμάντο, αφού τα ποσοστά της ήταν χαμηλά, καλλιεργούσε όμως προσδοκίες, υποστήριζε μαξιμαλιστικά αιτήματα, έταζε λαγούς με πετραχήλια, ενθάρρυνε τις συντεχνίες να ζητούν τον ουρανό με τ’ άστρα, πριμοδοτούσε τον λαϊκισμό των υποτελών τάξεων και υποχρέωνε τις κυβερνήσεις, για να μην υποστούν πολιτικό κόστος, να εφαρμόζουν λανθασμένες οικονομικές πολιτικές. Το αποτέλεσμα; Η χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια. Ιδού λοιπόν ο ένοχος.

- Ποια κυβέρνηση άφησε πλεόνασμα 37 δισ. ευρώ; Μη βιαστείτε να πείτε η κυβέρνηση των ακροαριστερών λαϊκιστών γιατί θα έχετε κάνει λάθος. Αυτοί ήταν ολετήρες. Αυτοί ήταν πλιατσικολόγοι. Αυτοί πήγαν να μας βγάλουν από το ευρώ. Αυτοί τα έβαλαν με τους εταίρους-σωτήρες μας. Το μεγάλο κομπόδεμα το δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Το… ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Πώς είπατε; Σκοντάφτει αυτό το επιχείρημα στην πραγματικότητα; Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αλήθεια είναι ό,τι ξεστομίζουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του και ό,τι μεταδίδουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

- Ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση για τις βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και για παραβίαση του διεθνούς δικαίου; Εκτίθεστε. Θέλετε να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι και σε τελική ανάλυση παίζετε το παιχνίδι του Ερντογάν και μάλιστα σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει ξεσαλώσει και απειλεί ευθέως την εθνική κυριαρχία μας. Μα καταγγελίες για το ίδιο θέμα έχουμε από διεθνείς οργανώσεις, από υπηρεσίες του ΟΗΕ και από ξένα μέσα ενημέρωσης που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για ροπή στον αριστερισμό. 

Καλά τώρα. Είτε έχουν κακή πληροφόρηση, είτε παρασύρονται από την προπαγάνδα των Τούρκων, είτε, που είναι και το χειρότερο, συνεργάζονται με τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Συνεπώς βγάλτε τον σκασμό, διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να σας παρακολουθήσουμε για λόγους εθνικής ασφαλείας.

- Φωνάζετε που η κυβέρνηση διέταξε την ΕΥΠ να παρακολουθεί τα τηλέφωνα πολιτικού αρχηγού και δημοσιογράφων; Μα αυτό έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι μια κανονικότητα. Τι θέλετε; Να καταργήσουμε την ΕΥΠ; Σας αφήνει παντελώς αδιάφορους το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός μας, οι εξωτερικοί εχθροί της πατρίδας οργανώνουν συνωμοσίες για να πλήξουν την κυβέρνηση και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα; Ή είστε επικίνδυνα αφελής ή είστε συνεργός.

● Η ώρα σας τελείωσε. Σηκωθείτε από το ντιβάνι, πάρτε τα χάπια που θα σας γράψω και την επόμενη φορά να έρθετε με λιγότερες προκαταλήψεις για την πιο επιτυχημένη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τον πόλεμο και μετά. Βγαίνοντας πληρώστε την επίσκεψη. Απόδειξη; Δεν βγαίνω, μάνα μου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: