30.9.22

Αίτημα άμεσης ένταξης στο ΝΑΤΟ η απάντηση Ζελένσκι στον Πούτιν...


Με επιθετικό τρόπο επιχειρεί να απαντήσει το Κίεβο στη σκιά της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία, καθώς υπέβαλε επίσημο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ με διαδικασίες εξπρές, με την κλιμάκωση στο ουκρανικό και από τις δύο πλευρές να είναι, πλέον, εμφανής...

Αυτό ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, μετά την ολοκλήρωση των έκτακτων συσκέψεων που είχε, σήμερα, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους Άμυνας και Ασφάλειας.

Το αίτημα αυτό, φέρεται να έχει ήδη υπογραφεί από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μένει, πλέον, να φανεί πια θα είναι η αντίδραση της Συμμαχίας, αλλά και της Ρωσίας.


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: Ντε φάκτο, έχουμε ήδη μπει στο ΝΑΤΟ. Ντε φάκτο έχουμε ήδη αποδείξει  ότι είμαστε συμβατοί με τα στάνταρ της Συμμαχίας. Είναι δίπλα στην Ουκρανία, στο πεδίο των μαχών και σε όλες τις πτυχές της συνεργασίας μας. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Αυτό σημαίνει Συμμαχία.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος φέρεται να ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει με τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά όχι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα μηνύματα Πούτιν

Οι κινήσεις από την κυβέρνηση του Κιέβου έρχονται λίγη μόλις ώρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα για την προσάρτηση Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του δεν απέφυγε να εκτοξεύσει σαφείς αιχμές προς την ουκρανική κυβέρνηση, αλλά και τους δυτικούς της συμμάχους, κυρίως τις ΗΠΑ. Κάλεσε, πάντως, το Κίεβο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις στην προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: