1.9.22

Μπάχαλο...


...και με τις παρακολουθήσεις της εποχής Σαμαρά...

Μια μάλλον… ενδιαφέρουσα τροπή παίρνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, καθώς η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, με αφορμή τη δημοσίευση εγγράφων που έφεραν την... ένδειξη «απόρρητα» από την εφημερίδα «Μπαμ».

Μάλιστα, η εισαγγελική εντολή για έρευνα δόθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας για να συλληφθεί, αλλά μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε βρεθεί. Τα έγγραφα αφορούν παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ και έφεραν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο», με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της Εισαγγελίας του Α.Π.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος, το οποίο έκανε λόγο για παρακολούθηση Πιτσιόρλα και Σαγιά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το διαψεύδουν και εξηγούν πώς ακριβώς έχουν τα γεγονότα. Ότι δηλαδή «η παρακολούθηση αυτή δεν ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αλλά επί Σαμαρά, «όταν επικεφαλής της ΕΥΠ ήταν ο κ. Δραβίλλας».

Όπως τονίζουν, «όταν ο κ. Ρουμπάτης ανέλαβε την ΕΥΠ, ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό πως ο γ.γ. της κυβέρνησης και ο τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονταν σε καθεστώς νόμιμης επισύνδεσης από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΠ (Δραβίλλας) για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση με την επένδυση του εμίρη του Κατάρ στο Ναυάγιο της Ζακύνθου».

Συνεκτιμήθηκε λοιπόν πως «οποιαδήποτε παρέμβαση γινόταν στις συγκεκριμένες επισυνδέσεις μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή ηγεσίας της ΕΥΠ θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εξέλιξη της έρευνας», θα κατηγορούνταν δηλαδή οι Τσίπρας και Ρουμπάτης πως διέκοψαν τις επισυνδέσεις «για να σώσουν τους δικούς τους».

Έτσι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, εξηγούν από την Κουμουνδούρου, «έδωσε εντολή – όπως και έπρεπε να κάνει – να μην διακοπούν, αλλά να συνεχίσουν για όσο κρίνεται υπηρεσιακά, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα». Η οποία ολοκληρώθηκε και, «με βάση όσα γνωρίζουμε», δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. «Με λίγα λόγια, ακόμα και για τις παρακολουθήσεις αυτές ευθύνεται η Ν.Δ.» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: