4.11.21

ΣΥΡΙΖΑ: Η πανδημία ξεφεύγει...


...και ο Μητσοτάκης παραμένει σε αμηχανία...

Πιέσεις στην κυβέρνηση να εξηγήσει με πειστικά επιχειρήματα γιατί δεν προτίθεται -όπως όλα δείχνουν- να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που προβλέπει να ελέγχονται οι ανεμβολίαστοι με rapid test πριν από τον εκκλησιασμό τους ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην... Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το Μαξίμου αιφνιδιάστηκε από την σχετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας (η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ) και επιπλέον ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πρόδηλη αμηχανία καθώς το μέλημά της είναι να μην χάσει τις ψήφους των πιστών υποχρεώνοντάς τους να υποβληθούν όπως και όλοι οι άλλοι πολίτες σε υποχρεωτικά τεστ, ράπιντ ή μοριακά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στα όσα είπε το βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Μega) δηλώνοντας ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει. Καθώς ο πρωθυπουργός σχολίασε συγχρόνως για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους όπως γίνεται παντού γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος.

Ήταν μία απάντηση που κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει ότι η κυβέρνηση απορρίπτει και αυτήν την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς εκ παραλλήλου ο πρωθυπουργός κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Αλ. Τσίπρα ότι πολιτικοποιεί το ζήτημα της πανδημίας. “Με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητα, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει το Θεό του” ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με την επισήμανση πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το ζητούμενο είναι πρωτίστως η προστασία των πολιτών που πηγαίνουν στην εκκλησία και ιδίως των ηλικιωμένων ακόμη κι εκείνων που έχουν εμβολιαστεί καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της διασποράς σε κλειστούς χώρους και με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά επίμονα την κυβέρνηση εάν η εξαίρεση των εκκλησιών από την επίδειξη διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό έγινε κατόπιν εισηγήσεων των επιστημόνων και θυμίζει την δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι τις αποφάσεις δεν τις λαμβάνουν οι ειδικοί και οι γιατροί αλλά οι κυβερνώντες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε χθες την πρότασή του για ορισμό ολιγομελούς επιτροπής από υψηλού κύρους επιστήμονες, ώστε εκείνοι να υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούν όλα τα κόμματα ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος. Πρόκειται για μία πρόταση στην οποία η κυβέρνηση έχει απαντήσει αρνητικά κυρίως μέσω απαξιωτικών σχολίων και με αόριστες κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει μέτρα για την πανδημία αλλά υπονομεύει την συνολική προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη δήλωσή του επικεντρώνεται στις ευθύνες του πρωθυπουργού για το γεγονος πως “η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών” και σχολιάζει πως την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς “είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους” εστιάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στο ότι μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει και στον ρόλο των επιστημόνων και μάλιστα ο τομεάρχης Υποδομών Νίκος Παππάς μιλώντας χθες στη Βουλή σχολίασε κανείς ότι θα περίμενε κανείς και από τους ίδιους που έχουν αναλάβει από την πρώτη στιγμή το δύσκολο πεδίο της εκπροσώπησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μιλήσουν και να πούν τι πήγε στραβά. “Διότι το τελευταίο μίλι που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ακόμη τελειώσει”.

Σημειώνεται ότι αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Εύβοια, στο νομό που “χτυπήθηκε” από τις πυρκαγιές και τις πρόσφατες πλημμύρες κι εξ αυτού του λόγου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλο και τους τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη και Εσωτερικών Κ. Ζαχαριάδη καθώς και τους βουλευτές κ.κ. Αποστόλου και Χατζηγιαννάκη περιοδεύει από σήμερα στις πληγείσες περιοχές...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: