9.11.21

Η «Μέλισσα» στο Μαξίμου...



Πανεπιστήμια ερμητικά ανοικτά

Δεν κλείνουν τα ΑΕΙ στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας. Αυτό τουλάχιστον ακούμε από τα χείλη των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, που παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές περιοχές, μοιάζουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα και... τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις πανεπιστημιακές σχολές. Τώρα, αν υπάρξει δραματική αύξηση των κρουσμάτων, δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα παραμείνουν ανοικτά.

Προβληματισμός

Βλέπετε, η χώρα τις τελευταίες ημέρες μετράει ρεκόρ κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ αυξάνονται, όπως και οι καθημερινοί θάνατοι. Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου αποκλείουν την πιθανότητα ενός νέου lockdown, εμείς γνωρίζουμε ότι επικρατεί μεγάλη ανησυχία. Και μπορεί το ολικό κλείσιμο της χώρας να απορρίπτεται ως λύση, όμως άλλες -μικρότερες- παρεμβάσεις δεν έχουν αποκλειστεί.

Μια «μέλισσα» στο Μαξίμου 

Τον τραγουδιστή του συγκροτήματος «Μέλισσες», Χρήστο Μάστορα, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όχι για κάποια ιδιωτική εμφάνιση, αλλά για να συζητήσουν το θέμα της αποκατάστασης των συντάξεων των μελών της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο. Από ό,τι φαίνεται, ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε στον Βορειοηπειρώτη τραγουδιστή ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα.

Αιφνιδιαστικά στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, ήθελε ο ίδιος να δει τι κατάσταση επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας. Το θέμα είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε το πρωί της ίδιας μέρας να πάει στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να ενημερώσει κανέναν συνεργάτη του. Όταν τους το είπε, βρίσκονταν ήδη στο αεροδρόμιο. Κι εκείνοι έτρεχαν πανικόβλητοι.

Βρήκε τους ειδικούς

Εδώ και αρκετό καιρό, σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζητούσε τεχνοκράτες, μέσα από ένα δικό του «Μητρώο Στελεχών», αντίστοιχο με εκείνο που είχε φτιάξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τις εκλογές του 2019 και το οποίο προσέφερε μία σειρά από ικανά στελέχη στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι «ειδικοί και όχι “κόκκινοι”» του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσουν το think tank του Αλέξη Τσίπρα. Σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση.


Αντιδράσεις

Πάντως, δεν βλέπουν όλοι στην Κουμουνδούρου με καλό μάτι αυτές τις συνεργασίες που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο πρώτος που αντέδρασε σε αυτή την κίνηση ήταν ο πρώην σύμβουλος του Τσίπρα, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός και «πατέρας» της ελληνικής φαρμακευτικής κάνναβης, Νίκος Καρανίκας. Ανάμεσα στα πολλά που έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, υποστήριξε ότι για την Αριστερά, ρόλο think tank παίζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Αρκεί να μην είναι αποτέλεσμα συνεννόησης τάσεων ή φράξεων», όπως ανέφερε, ρίχνοντας ακόμα μία μπηχτή για τον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία τυχαία συνάντηση

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Είναι τόσος λίγος ο χρόνος που απομένει, που ορισμένες φορές τυγχάνει να βρίσκονται στην ίδια πόλη, δύο διαφορετικοί υποψήφιοι. Όπως έγινε την Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης. Μάλιστα, έτυχε να επιλέξουν για το δείπνο τους το ίδιο μαγαζί. Χαιρετήθηκαν, φωτογραφήθηκαν και συνέχισαν το φαγητό τους, ο καθένας με την παρέα του.

Και ένα παράπονο

Δεν ήταν, πάντως, λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο Χάρης Καστανίδης θα εγκατέλειπε την κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, μετά την υποψηφιότητα Παπανδρέου. Ο Θεσσαλονικιός βουλευτής και πρώην υπουργός, όμως, δεν το έκανε. Ίσως επειδή είναι ενοχλημένος από τη στάση του Παπανδρέου. Βλέπετε, ενώ ήταν ήδη υποψήφιος και επί σειρά ετών στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, ο τελευταίος δεν μίλησε καν μαζί του για την πρόθεσή του να επιστρέψει στην ηγεσία της παράταξης.


Βλάχος στηρίζει Ανδρουλάκη

Δημόσια δήλωση στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έκανε την Κυριακή ο -πρώην πλέον- γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Παναγιώτης Βλάχος. Μάλιστα, παραιτήθηκε από τη θέση του για να στηρίξει την υποψηφιότητα του κρητικού ευρωβουλευτή. Αν και πολλοί αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση αυτή του Βλάχου, σε εμάς δεν προκαλεί καμία εντύπωση, γιατί γνωρίζαμε την άποψη του πως η παράταξη χρειάζεται ανανέωση την οποία μόνο ο Ανδρουλάκης μπορεί να φέρει.

πηγη VICE

Δεν υπάρχουν σχόλια: