25.11.21

Διπλή παρέμβαση Ρουβίκωνα...


...έξω από τα σπίτια Μ. Γκάγκα και Α. Σκέρτσου...

Σύνθημα στην περίφραξη του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο Παλαιό Ψυχικό έγραψαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέλη της συλλογικότητας, με αφορμή το έγγραφο που αποκάλυψαν η efsyn.gr και η «ΕΦ.ΣΥΝ.», το οποίο απέστειλε η Μίνα Γκάγκα στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών, ζητώντας να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία στα... νοσοκομεία κατά ποσοστό 80%, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έγραψαν στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού το μήνυμα «Μείωση κρατικών χειρουργείων. Κρατικές Δολοφονίες». Στη συνέχεια, ανάρτησαν σχετικό κείμενο στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρεξήγησης, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα μας ανακοίνωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σχεδόν αποκλειστικά σε κλινικές covid.

Η μόνη εξαίρεση για να βρεις χειρουργικό κρεβάτι, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι να πεθαίνεις από καρκίνο ή τροχαίο. Διαφορετικά, μπορείς κάλλιστα να βρεις μια πολυτελή πλην πανάκριβη ιδιωτική κλινική, να νοσηλευτείς για να μην πεθάνεις».

Δεν παρακαλάμε για τα δικαιώματά μας, τα απαιτούμε. Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια. Άμεση επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων», τονίζει ο Ρουβίκωνας.

«Απολύτως χυδαία», χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο twitter, την επίθεση στο σπίτι της κ. Γκάγκα και τονίζει: «Είμαστε όλοι δίπλα της. Δεν μας τρομάζουν, δεν μας εκφοβίζουν».

►Νωρίτερα, λίγο μετά τις 9.30 χθες το βράδυ, μέλη της ομάδας είχαν γράψει σύνθημα και έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Άκης Σκέρτσος.

«Πολιτικοί όπως ο Σκέρτσος νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια να μας εξαθλιώνουν και να μας εξαπατούν ταυτόχρονα, με δηλώσεις που θέτουν σε διαπραγμάτευση τις υπηρεσίες και τις ελευθερίες που δικαιούται η κοινωνία. Η μόνη απάντηση που θα πάρουν, είναι ότι η κοινωνία δικαιούται τα πάντα. Καμία υποχώρηση σε πολιτικές θανάτου, κανένας διάλογος μαζί τους. Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας», αναφέρουν στο μήνυμά τους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: