23.11.21

Ποιοι στηρίζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο;...


Εχουν ενδιαφέρον ορισμένα από τα ηχηρά ονόματα των 100 καθηγητών που προστρέχουν τώρα στην υποψηφιότητα Α. Λοβέρδου. Οι υπογραφές έγιναν 99 μια και ο καθηγητής κ. Σκαμνάκης δήλωσε ότι κατά λάθος μπήκε η υπογραφή του. Ανάμεσα στους υπογράφοντες ξεχωρίσαμε τρεις που κατά καιρούς και ως δημόσια πρόσωπα έχουν απασχολήσει την... ειδησεογραφία, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους ως γνήσιοι «σοσιαλδημοκράτες» παραμένει η φανατική τους απέχθεια όχι φυσικά προς τη ΝΔ, αλλά προς το ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ι. Γρυσπολάκης δήλωνε ότι  «Ο σημερινός πρωθυπουργός (σ.σ. Α. Τσίπρας) είναι ο χείριστος, που γνώρισε η χώρα Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως χαρισματικό. Κάνουν λάθος. Είναι ψεύτης, όπως ο ίδιος δέχθηκε προσφάτως, και δεν έχει συναίσθηση των αδυναμιών του. Γι αυτό και είναι πολύ επικίνδυνος». Ο κ. Γρυσπολάκης φανατικός πολέμιος των φοιτητικών καταλήψεων δεν είχε διαστάσει να χρησιμοποιήσει σειρά ανακριβειών μιλώντας στο ΣΚΑΙ προκειμένου να στηρίξει την άποψή του να διαλυθεί η ιστορική κατάληψη Rosa Nera στην Κρήτη ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου φοιτητών δύο φοιτητές είχαν δεχτεί βίαια επίθεση από μπράβους με παρόντα τον καθηγητή που επιβράβευε την ενέργεια.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος πρώην αν. υπουργός υγείας του ΠΑΣΟΚ το 2014 ξέχασε μάλλον αυτό που δήλωνε τότε  απαντώντας σε δημοσίευμα της ΕφΣυν για τις καρδιολογικές κλινικές Μεσολογγίου και Αγρινίου που βρέθηκαν χωρίς καρδιολόγους «Είμαι στη διαδικασία διορισμού 475 γιατρών, οι οποίοι θα κριθούν τώρα από τα συμβούλια κρίσης που είχε απαγορεύσει ο κος Λοβέρδος πριν από το 2011 και 900 γιατρών που έχουν προκηρυχθεί στο ΠΕΔΥ».

Ο ίδιος αφού πρόσφατα χτυπήθηκε σκληρά από τον κορονοιό και βγήκε νικητής τώρα στηρίζει τον Α. Λοβέρδο. Χαρακτηριστική ήταν η σεξιστική συμπεριφορά του μέσα στη Βουλή απέναντι στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία την οποία ο καθηγητής αποκάλεσε «τσόκαρο» στολίζοντας με χειρονομίες την ύβρη.

Η καθηγήτρια Μένη Μαλλιώρη πρώην επικεφαλής του ΟΚΑΝΑ επί της θητείας της οποίας εμφανίστηκε στον οργανισμό «μαύρη τρύπα» που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούσε τα 3,5 εκατ. ευρώ μια και  χρήματα που προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης, δεν κατέληγαν ποτέ εκεί.

Ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καταθέτοντας στον εισαγγελέα το 2016 αμαρτωλούς φακέλους της υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση διάθεσης πόρων, 10 εκατ. ευρώ, στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, με βάση την προγραμματική σύμπραξη μεταξύ του Οργανισμού και του ΚΕΕΛΠΝΟ (17/5/2011), ύστερα από έγγραφη αναφορά του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, περί ανάγκης ενίσχυσης του ΟΚΑΝΑ με νέο προσωπικό.
Οπως ανέφερε τότε ο Π. Πολάκης, δεν εκδόθηκε ποτέ Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε μονομερής μετατροπή της σύμβασης για τη χρήση των χρημάτων αυτών από πλευράς του ΟΚΑΝΑ και εν τέλει καταγγέλθηκε η σύμβαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο πόρισμα των Επιθεωρητών καταγράφεται διασπάθιση 10 εκατ. ευρώ. Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ την επίμαχη περίοδο ήταν η Μένη Μαλλιώρη, ενώ την αντίστοιχη θέση στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατείχε η Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού. 

Και αυτοί οι καθηγητές προφανώς διέγνωσαν την αθωότητα του Α. Λοβέρδου που διώκεται για το σκάνδαλο NOVARTIS και αποφάσισαν ολόψυχα να τον στηρίξουν στον προεκλογικό του αγώνα...

Aντα Ψαρρά

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: