11.11.21

Τιμωρία στην κυβέρνηση...


Στη Θράκη περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζοντας τις περιοδείες του στην περιφέρεια στο πλαίσιο της προσυνεδριακής εξόρμησης του κόμματός του. Η περιοδεία θα ξεκινήσει από τον Έβρο και θα... ολοκληρωθεί το βράδυ με ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον σκοπό της δικής του επαφής  αλλά και των στελεχών του με την κοινωνία είπε ότι “θέλουμε να αφουγκραστούμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε αυτά τα αιτήματα σ’ έναν συγκροτημένο προγραμματικό λόγο”.

Σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση από Τσίπρα
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με συνέντευξη στο ράδιο “Παρατηρητής” της Θράκης έδωσε το στίγμα της πολιτικής στόχευσης του κόμματός του μέσα από την πορεία προς τον λαό: “Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα. Δεν θα αργήσει, κατά τη γνώμη μου, η ώρα που ο ελληνικός λαό με την ετυμηγορία του θα τιμωρήσει αυτούς που τού υποσχέθηκαν μετά την έξοδο από τα μνημόνια που εμείς κάναμε, ενώ αυτοί είχαν φέρει τη χώρα στη χρεοκοπία”. Σημείωσε πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να οδηγήσει τη χώρα σε μονοπάτια προόδου και ανασυγκρότησης παραγωγικής και οικονομικής καθώς χρειάζεται και η εμπειρία και η τεχνοκρατική ανάλυση (δεξαμενή σκέψης) “για να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα”, όπως επίσης και η επαφή με την κοινωνία, η δημιουργία κινημάτων για τη διεκδίκηση αιτημάτων ώριμων της κοινωνίας και η γνώση των τοπικών προβλημάτων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε για τον κ. Μητσοτάκη ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει δύσκολες αποφάσεις αλλιώς “αν δεν μπορεί, ας το αφήσει να τις πάρουμε εμείς”. Σημείωσε δε ότι είναι καιρός η πλειοψηφία της δημοκρατικής λογικής και της κοινωνικής ευθύνης να τού δείξει την έξοδο.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως ξεκινά στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κι ο προσυνεδριακός διάλογος. Τρία στελέχη του και συγχρόνως τομεάρχες του κόμματος οι Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης που εκφράζουν την πλειοψηφική πλευρά της Κουμουνδούρου με άρθρο τους τονίζουν μεταξύ άλλων: “Η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Οι δικές μας πολιτικές πρωτοβουλίες αποτελούν προϋπόθεση για να μετατραπεί η γενικευμένη δυσαρέσκεια απέναντί της σε ενεργό πολιτικό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπέρ των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων. Στην όποια ολιγωρία μας ελλοχεύει ο κίνδυνος ώστε μέρος του πληττόμενου λαού μας να εκφραστεί ξανά μέσα από δήθεν αντισυστημικά μορφώματα της πλήρους ελεγχόμενης ακροδεξιάς”. (...) “Η στρατηγική μας για διεύρυνση, ανασυγκρότηση και μετασχηματισμό είναι πιο επίκαιρη και πιο αναγκαία από τον Σεπτέμβρη του 2019 όταν και τη διακηρύξαμε”. Σε σχέση δε με τα οργανωτικά ζητήματα τα τρία στελέχη επισημαίνουν: “Θα ήταν τεράστιο λάθος να υιοθετηθεί η άποψη ότι η διεύρυνση ολοκληρώθηκε, ότι η ώσμωση νέων μελών με την οργανωμένη ζωή του κόμματος έχει επισυμβεί και ότι δεν είναι πλέον προτεραιότητα η διεύρυνση, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός. ΟΙ διαφορετικές απόψεις και ενστάσεις σε σχέση με τη διεύρυνση είναι θεμιτές, αλλά οι συλλογικές μας αποφάσεις είναι σαφείς και οφείλουν να είναι εφαρμοστέες από όλους μας”...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: