5.11.21

Αιμοφυρτος πυροσβεστης απο κροτου λαμψης των ΜΑΤ...



ΒΙΝΤΕΟ...
Τραυματισμός πυροσβέστη στην παλάμη του χεριού του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης των ΜΑΤ στην ειρηνική κινητοποίηση των «ηρώων του καλοκαιριού» έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Από τα χειροκροτήματα στο ξύλο και τα χημικά... τρεις μήνες δρόμος. Οι πυροσβέστες, που το καλοκαίρι χαρακτηρίζονταν ήρωες, σήμερα γνώρισαν από πρώτο χέρι τι θα πει αστυνομική καταστολή. Η βίαιη συμπεριφορά σε βάρος μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών που ζητούν ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ενός εποχικού πυροσβέστη από κροτίδα των ΜΑΤ.

Στο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, φαίνεται ο πυροσβέστης δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό, να δείχνει το ματωμένο χέρι του προς τους αστυνομικούς, ενώ οι συνάδελφοί του έντρομοι φωνάζουν μετά το περιστατικό.



Ακρωτηριασμό είχαν καταγγείλει με ανάρτησή τους στο Facebook, οι «Εποχικοί πυροσβέστες», γνωστοποιώντας πως συνάδελφός τους έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας. ► Εκτός του πυροσβέστη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, τραυματίστηκε από την αύρα της ΕΛ.ΑΣ. και ο φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. «Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο πυροσβέστη και σε όσους έχουν προβλήματα ακοής μετά από την κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίθεση των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ στους πυροσβέστες» δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης προσθέτοντας πως «ο κατήφορος του επιτελικού κράτους και του δογματισμού δεν έχει τέλος…». Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 με 1.000 πυροσβέστες, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών ενώ έγινε χρήση και νερού υπό πίεση με τη γνωστή αύρα. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: