5.11.21

Το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό...


Στη δημοσιότητα δόθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, που στοχεύει κυρίως στους ανεμβολίαστους πολίτες. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου μέχρι ...τις 6 το πρωί της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου 2021.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες από Covid-19, υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορoνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια. 

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι πρέπει να κάνουν τεστ (rapid ή μοριακό) και για να μπορούν να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια. Αντιθέτως, μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης όπως τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία αλλά και τους ναούς για εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.


Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Την ίδια στιγμή, αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που ξεκινάνε από 5.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και 15 μέρες αναστολή της λειτουργίας τους.

Ακολουθεί το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα EΔΩ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: