2.11.21

«Μαύρη» Τρίτη με 6.000 κρούσματα...


Κόκκινος συναγερμός σήμανε από χθες σε κυβέρνηση και επιστήμονες εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σήμερα αναμένεται να καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των κρουσμάτων... να φτάνει τα 6.000. 

Από χθες το πρωί κυβέρνηση και επιστήμονες πραγματοποιούν ευρείες συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία η οποία δείχνει για ακόμη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο. Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί τον «πονοκέφαλο» των αρχών καθώς η κατάσταση που επικρατεί έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στο ΕΣΥ. 

Στην σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να κλειδώσουν οι νέες παρεμβάσεις που θα ανακόψουν την ιλιγγιώδη πορεία του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τα μέτρα θα αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές. Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα. Μία σκέψη είναι να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων…

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: