30.12.15

Στο μπλοκάκι του Τσίπρα...

Στο μπλοκάκι του Τσίπρα οι βαθμολογίες των υπουργών
...οι βαθμολογίες των υπουργών...

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου τη φορά αυτή θα έχει και πολιτική χροιά. Θα συμπίπτει με τη...
συμπλήρωση έξι μηνών της κυβέρνησης, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε θέσει ως ορόσημο για την αξιολόγηση λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος.

Πώς το είχε πει ο Αλ. Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου; Ότι «η παρακολούθηση και η αξιολόγηση του έργου όλων θα είναι διαρκής και καθημερινή. Ότι σε έξι μήνες περίπου από σήμερα καθένας και καθεμιά σας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα παρουσιάσει έναν αναλυτικό απολογισμό των πρωτοβουλιών και των επιτευγμάτων του χαρτοφυλακίου του. Και με βάση αυτόν τον απολογισμό και με βάση το έργο και την αποτελεσματικότητά σας θα κριθείτε».

Ενώ είχε στείλει και μία ακόμη σαφέστατη προειδοποίηση, καλώντας τους υπουργούς, «να σταματήσετε άμεσα και τις συνεχείς τηλεοπτικές σας εμφανίσεις και τις διαρκείς δημόσιες δηλώσεις. Σας επέλεξα για υπουργούς, για να κυβερνάτε και να λύνετε τα προβλήματα του λαού, όχι για να στελεχώνετε τις πρωινές εκπομπές των καναλιών», είχε σημειώσει τότε με έμφαση.

Ο Μάρτιος όμως, συμπίπτει και με άλλες εξελίξεις καθώς ως τότε, όπως διαφαίνεται, θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και, ελπίζουν στην κυβέρνηση ότι, θα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το δημόσιο χρέος. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ο μήνας –ορόσημο για την αναστροφή της χώρας έξι χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια. Άρα, λοιπόν, είναι και ο άριστος χρόνος για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αφού και οι ανάγκες της χώρας θα είναι διαφορετικές, με σημαία -τι άλλο;- την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι παρότι είμαστε μόλις στα μισά του ...δρόμου από τότε που έγιναν οι εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε σκόπιμο να επαναλάβει τις συστάσεις στο τελευταίο για το 2015, Υπουργικό Συμβούλιο, πριν λίγες ημέρες δηλαδή, εκεί όπου ζήτησε επιτάχυνση των ρυθμών της κυβέρνησης:

«Πρέπει να βελτιώσουμε το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Αυτό αφορά όλους τους υπουργούς, δεν αφορά μόνο τον συντονιστή υπουργό. Κυρίως αφορά τους συντονιζόμενους υπουργούς. Κάθε υπουργός οφείλει να ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και να τις υλοποιεί με συγκεκριμένο, σύντομο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα».

Κατά συνέπεια, συμπλήρωνε, «οι καθυστερήσεις, νομίζω, πλέον δεν δικαιολογούνται. Βεβαίως, κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου. Όλοι κρινόμαστε σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Είμαστε καθημερινά κρινόμενοι και μάλιστα με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια απ’ ότι οι προκάτοχοί μας».

Τα καμπανάκια ήχησαν νωρίτερα, και δεν είναι από το έλκηθρο του Αη Βασίλη!

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: