31.12.15

Σε 1.000.000 αντίτυπα η επετειακή έκδοση...

... του "Charlie Hebdo"...
Έναν ακριβώς χρόνο μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι ανάμεσά τους και...
πολλά μέλη της συντακτικής του ομάδας, η διεύθυνση της σατιρικού εντύπου αποφάσισε να αναφερθεί στη μαύρη επέτειο με μια ειδική διπλή έκδοση η οποία μάλιστα θα τυπωθεί στο απίστευτο τιράζ του 1.000.000 αντιτύπων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη... προπωληθεί.
Συγκεκριμένα, το «επετειακό» τεύχος το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου και στην κανονική τιμή των 3 ευρώ, θα περιλαμβάνει ειδικό ξεχωριστό λεύκωμα 16 σελίδων με σκίτσα των δολοφονημένων διάσημων σκιτσογράφων Charb Honore, Cabu, Wolinski και Tignou αλλά και με δουλειές όσων μέχρι σήμερα εργάζονται σε αυτό, καθώς και μηνύματα συμπαράστασης που υπογράφονται από διάφορες προσωπικότητες.

Εκτιμώντας την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση που θα έχει, και μάλιστα παγκοσμίως, το επετειακό αυτό τεύχος τoυ Charlie Hebdo πρόκειται να τυπωθεί σε περίπου 1.000.000 αντίτυπα, με εκατοντάδες χιλιάδων να έχουν ήδη προπαραγγελθεί!

Ανάμεσα στις χώρες που εδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση η Γερμανία, όπου, μόνο οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και τα διάφορα ΜΜΕ προπαρήγγειλαν ήδη 50.000 αντίτυπα.Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τον τελευταίο χρόνο η Charlie Hebdo πουλά εβδομαδιαίως περίπου 283.000 τεύχη, 100 χιλιάδες εκ των οποίων διατίθενται στα περίπτερα, 10.000 αγοράζονται εκτός Γαλλίας ενώ 183.000 τεύχη αποστέλλονται σε συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως, το πρώτο τεύχος του συγκεκριμένου εντύπου, που μετά την εγκληματική ενέργεια της 7ης Ιανουαρίου 2015 κατάφερε να γίνει παγκόσμιο σύμβολο στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και κατά της τρομοκρατίας και το οποίο εμφάνιζε στο εξώφυλλό του σκίτσο του Μωάμεθ με τη λεζάντα «όλα συγχωρούνται», είχε καταφέρει να πουλήσει σε όλο τον κόσμο συνολικά 7,5 εκατ. αντίτυπα.

Τις επόμενες εβδομάδες οι κυκλοφορίες του Charlie Hebdo άρχισαν να επανέρχονται σταδιακά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα αλλά πάντα παραμένοντας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα με τον μέσο όρο εβδομαδιαίων πωλήσεων να έχει φτάσει στις 750.000 αντίτυπα τον Ιούνιο και τις 300.000 τον Σεπτέμβριο.

Και όλα αυτά ενώ, πριν την επίθεση, το έντυπο αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες με τις εβδομαδιαίες πωλήσεις του να κυμαίνονται στα 30.000 αντίτυπα. 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: