31.12.15

Μνημείο για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη...

prosfy
Από τον παγκόσμιας εμβέλειας εικαστικό Άϊ Γουέϊ Γουέϊ...

Ο Άϊ Γουέϊ Γουέϊ που χαρακτηρίζεται σαν ο πιο γνωστός εν ζωή καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης, και έργα του εκτίθενται στο...
Royal Academy of London, βρίσκεται στη Λέσβο για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ευαισθητοποιημένος από την προσφυγική κρίση.

Αρχικά επισκέφθηκε τη Λέσβο τις μέρες των Χριστουγέννων και επέστρεψε, αποφασισμένος για ένα μνημείο που θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μάλιστα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μαζί με τον Άϊ Γουέϊ Γουέϊ επισκέφθηκαν διάφορα σημεία όπου μπορεί να στηθεί αυτό το μνημείο με επικρατέστερο σύμφωνα με το Δήμαρχο που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, την περιοχή της Κρατήγου νότια της πόλης της Μυτιλήνης, σε ένα πλάτωμα ορατό από διάφορα σημεία και φυσικά και από τη θάλασσα, σημείο όπου και αποβιβάζονται συχνά μετανάστες και πρόσφυγες.
lesvos

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε επίσης στο γραφείο του με τον Άϊ Γουέϊ Γουέϊ, τον οποίο όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Γαληνός ενημέρωσε «εκτενώς για τις ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος στέκεται με όλες της τις δυνάμεις, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους». Από μεριάς του ο κ. Άϊ Γουέϊ Γουέϊ τόνισε μεταξύ άλλων ότι, το προσφυγικό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αφορά όλο τον κόσμο. Επαίνεσε το Δήμο Λέσβο, και ολόκληρο τον Λεσβιακό λαό, για την αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη που δείχνουν στους πρόσφυγες.

«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Άϊ Γουέϊ Γουέϊ για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του να κατασκευάσει και να δωρίσει στο Δήμο μας ένα μνημείο για τους πρόσφυγες. Η προσφορά αυτή ενός παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη, όπως είναι ο κ. Άϊ Γουέϊ Γουέϊ, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και μεταφέρει παγκόσμια, με τον καλύτερο τρόπο, το μήνυμα της συμπαραστάτης και της αλληλοβοήθειας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, κάτι το οποίο πραγματώνεται καθημερινά από τους συμπολίτες μας, στις παραλίες της Λέσβου» κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: