31.12.15

Οι τουρίστες δεν πάνε Παρίσι...


... φέτος τις γιορτές...
Μεγάλο πλήγμα στους ξενοδόχους του Παρισιού κατάφεραν οι αιματηρές επιθέσεις, τον περασμένο Νοέμβριο. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία έχουν μειωθεί από...
30% έως 40%, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό "Le Point" .
Η Εβελίν Μας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, δηλώνει στο ραδιοφωνικό δίκτυο "RFI" ότι, οι κρατήσεις στα παρισινά ξενοδοχεία έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις ξενοδοχείων έγιναν κυρίως από ξένους τουρίστες, ωστόσο, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", και οι Γάλλοι πολίτες προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους από το να μεταβούν σε κοντινούς προορισμούς.

Ο φόβος των ξένων αλλά και των Γάλλων τουριστών ότι μπορεί να επαναληφθεί η σφαγή του Νοεμβρίου τους έχει αποθαρρύνει με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να ταξιδέψουν εκεί όπου οι ισλαμιστές τρομοκράτες σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο στις 13 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Ένωσης των Γάλλων Ξενοδόχων, η φράση από επίσημα χείλη της Γαλλίας ότι η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς επίκειται  χτύπημα έχει πανικοβάλει αρκετούς πολίτες, εντός κι εκτός Γαλλίας. Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία την τελευταία στιγμή", αναφέρει η Εβελίν Μας και προσθέτει: "Για τους πρώτους μήνες τους 2016, ευτυχώς δεν έχουμε μέχρι στιγμής στοιχεία που να δείχνουν ότι, η ανασφάλεια και ο φόβος θα οδηγήσουν τους ξένους τουρίστες σε ακυρώσεις κρατήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: