31.12.15

Η υφήλιος υποδέχεται το 2016...

Η υφήλιος υποδέχεται το 2016
BINTEO...
Ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη στην Ταϊβάν και ο ορίζοντας του Χονγκ Κονγκ πλημμύρισε με χρώμα απόψε, καθώς οι μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου υποδέχονται, η μία μετά την άλλη, τη νέα χρονιά.

Ήδη το 2016 έχουν καλωσορίσει οι....
κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Κίνας και ορισμένων περιοχών της Ρωσίας.

Το κεντρικό σημείο των εορτασμών στο Χονγκ Κονγκ ήταν το Λιμάνι της Βικτόρια, όπου έλαβε χώρα ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων με θέμα την «αγάπη και τη χαρά». Οκτακόσια περίπου χιλιόμετρα μακριά, στην Ταϊβάν, ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας, τον Ταϊπέι 101, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα.

Στη Νότια Κορέα, ο κόσμος γιόρτασε στο πάρκο ειρήνης Ιμτζινγκάκ της πόλης Πατζού, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη χώρα από τη Βόρεια Κορέα.

Στην Ιαπωνία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον μεγαλόπρεπή Πύργο του Τόκιο, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, απελευθέρωσαν πολύχρωμα μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο, τα οποία φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό. Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης γράφουν μέσα σε κάρτες τις ευχές τους και στη συνέχεια τις βάζουν μέσα σ' αυτά τα μπαλόνια, στέλνοντάς τις στα ουράνια αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει.

Και η Αυστραλία όμως γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου αψηφώντας τους φόβους για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου το εντυπωσιακό σόου των πυροτεχνημάτων εκτυλίχθηκε χωρίς παρατράγουδα.

Τα μεσάνυχτα ο ουρανός του Σίδνεϋ φωτίστηκε από χρωματιστές λάμψεις με ορισμένα από τα πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από την Όπερα αλλά και άλλα να δημιουργούν καταρράκτες που έπεφταν από τη γέφυρα του Χάρμπουργκ.


Με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων γιόρτασε το Σίδνεϊ 

Ο ουρανός βάφτηκε με χρώματα και στο Χονγκ Κονγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: