31.12.15

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από τον χιονιά...

 Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από τον χιονιά - Πού χρειάζονται αλυσίδες (φωτό)
Πού χρειάζονται αλυσίδες (ΦΩΤΟ)...
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Λάρισας, όπου εγκλωβίστηκαν από το μεσημέρι εκατοντάδες οχήματα και οικογένειες που ταξίδευαν για την Πρωτοχρονιά, καθώς γύρω στις 5 το απόγευμα άρχισαν..
να απεγκλωβίζονται τα πρώτα αυτοκίνητα.

Ωστόσο παραμένει η ταλαιπωρία για αρκετούς οδηγούς που θα πρέπει εξάλλου να οδηγήσουν με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς συνεχίζει να χιονίζει στην περιοχή και οι Αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό.

Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της χώρας

Προβλήματα παραμένουν και στο δρόμο  Λαμίας-Δομοκού όπου η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ.

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες επικρατεί μια ύφεση στην Ανατολική Φθιώτιδα και τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ αντίθετα έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού.

Νωρίτερα επιστρατεύθηκαν γερανοί προκειμένου να απεγκλωβιστούν τα  αυτοκίνητα στη Λαμία, που είχαν σχηματίσει ουρά 25 χιλιομέτρων. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη Φθιώτιδα και λιγότερο στην Ευρυτανία.

Στην Ανατολική Φθιώτιδα,  εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν  στην εθνική οδό Λαμία-Λάρισας από το 238ο έως το 260ο χλμ, όπως επίσης και στη Δυτική Φθιώτιδα και το Δομοκό. Από το μεσημέρι έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.Στα χωριά της Ανατολικής Φθιώτιδας και κυρίως στην Πελασγία βρίσκονται εκχιονιστικά αυτοκίνητα της Περιφέρειας, αλλά και του δήμου Στυλίδας, προσπαθώντας ένα αποκαταστήσουν την κίνηση των οχημάτων.

Λόγω του παγετού, κυρίως, τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν μετά το 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-Δομοκού και ήδη οι γερανοί της Περιφέρειας τα απομακρύνουν, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μόνο για τα Ι.Χ. και μόνο με αλυσίδες με κατεύθυνση το Δομοκό.Στα χωριά του Δομοκού δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα καθώς η πρόσβαση στους δρόμους αντιμετωπίστηκαν με μηχανήματα του Δήμου και μισθωμένα μηχανήματα της Περιφέρειας.

Στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας, υπάρχουν προβλήματα, καθώς μηχανήματα που είχαν διατεθεί για τη διάνοιξή τους λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου μετακινήθηκαν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Περιφέρειας που υπήρχαν εκεί, με συνέπεια τα μισθωμένα μηχανήματα αλλά και τα μηχανήματα του Δήμου Μακρακώμης να μην επαρκούν.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχουν ήδη ξεκινήσει και νέα μισθωμένα μηχανήματα προς τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και αναμένεται μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσβάσεων προς τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας, όπου το χιόνι δεν ξεπερνά τα 15 εκατοστά, ενώ αυτή την ώρα η χιονόπτωση στην περιοχή σημειώνει ύφεση.

Στο εθνικό δίκτυο Λαμίας Αθηνών δεν εντοπίζεται κάποιο σημαντικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό στην περιοχή του Μαρτίνου και σε αυτή των καμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου. 

Ντεραπάρισε βυτιοφόριο στο Ναύπλιο

Διακόπηκε επί ώρες η κυκλοφορία στο Ναύπλιο, όταν ανετράπη βυτιοφόρο σην εθνική οδό.

Στην Εύβοια

Χωρίς σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι η περιοχή της Εύβοιας. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στον ορεινό όγκο της περιοχής της Ιστιαίας, όπου υπάρχει δυσκολία στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο προς Βόρεια και Νότια Εύβοια

Στην Βοιωτία

Στο νομό Βοιωτίας μικρά και μεμονωμένα προβλήματα υπήρξαν νωρίς το πρωί στο δρόμο από Λειβαδιά προς Αράχωβα και αντιμετωπίστηκαν. Από το μεσημέρι και μετά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αραιές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά του νομού.

Στη Φωκίδα

Στο νόμο Φωκίδας από το μεσημέρι και μετά υπάρχουν αραιές χιονοπτώσεις χωρίς όμως σημαντικά προβλήματα. Ο δρόμος Λαμίας-Άμφισσας είναι ανοιχτός και σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Φωκίδας οι οδηγοί οφείλουν να έχουν μαζί τους αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο. Το ίδιο αραιές είναι οι χιονοπτώσεις και στον ορεινό όγκο της Φωκίδας όπου δεν εντοπίζονται προβλήματα. Ανοιχτοί είναι και οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού από όλες τις πλευρές και από την Φθιώτιδα και την Φωκίδα αλλά και την Βοιωτία.

Στην Ευρυτανία

Παραμένουν παροδικά τα προβλήματα στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου όπου δίδεται η μάχη με τα μηχανήματα να παραμείνει ανοιχτός. Ο δρόμος από το Καρπενήσι προς το Αγρίνιο είναι ανοιχτός και χωρίς προβλήματα ενώ βρίσκονται εκεί συνεχώς μηχανήματα για να παρεμβαίνουν όταν είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία στο δρόμο από το Καρπενήσι προς το χιονοδρομικό κέντρο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ήδη μηχανήματα βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας για να αντιμετωπιστούν τα οποιοδήποτε ενδεχόμενα.

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί το βράδυ θα υπάρχει πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που αναμένεται. Στους δρόμους πέφτουν τόνοι από αλάτι για να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι πιο έκτακτες συνθήκες. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση του δρόμου Λαμίας προς Καρπενήσι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται από την πλευρά της Φθιώτιδας. Εκεί έχουν διατεθεί περισσότερα από 7 μηχανήματα για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: